Obvestilo

Postojna: Kulturni utrip poletja bo!

Glede na trenutne spremembe vladnega odloka bo festival Kulturni utrip poletja 2020 zaenkrat potekal nemoteno. Kot je bilo rečeno na novinarski konferenci, tudi po spremembi še vedno velja, da lahko potekajo dogodki do 500 udeležencev, če so pri tem upoštevani vsi pogoji za preprečevanje širjenja okužb.

Na KUPP zagotavljajo varnostno službo, razpored sedežev v razmaku 1,5 m, razkuževanje ob vstopu na prizorišče, vidne oznake na vseh vstopih na prizorišče o preventivnih ukrepih, ki jih priporoča NIJZ in fizično razkuževanje sanitarij.

Zaradi vsega naštetega je Občina Postojna s strani NIJZ včeraj prejela tudi pozitivno mnenje za izvedbo festivala, pri katerem gre za sklop kulturnih prireditev na prostem z upoštevanimi predpisi za preprečevanje širjenja okužbe.

Kot je bilo opaziti na včerajšnjem odprtju, se nevarnosti širjenja virusa zavedajo tudi obiskovalci KUPP, saj so priporočila NIJZ-ja dosledno upoštevali in organizatorji niso zaznali kršitev – tako v omejenem prireditvenem prostoru kot izven njega.

Občina Postojna/Uredništvo NzN

 

Ne spreglejte

Stoletje Godbe Cerknica v fotografskem objektivu

V Galeriji Krpan so sinoči odprli pregledno fotografsko razstavo, posvečeno stoletnici Godbe Cerknica, ki je …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja