Obvestilo

Postojna očarana z Baletom Hrestač

V predprazničnem času je Baletno društvo Postojna domači kulturni dom 16. decembra 2023, kar dvakrat napolnilo in gledalce  popeljalo v čarobni svet baleta. S predstavo ‘Slike iz Baleta Hrestač’, zasnovano na osnovi te priljubljene baletne pravljice, je več kot 70 plesalcev pričaralo praznično vzdušje, polno otroške igrivosti in čarobnosti.

 Zgodba, ki opominja na prave vrednote življenja, kot so sočutje, prijaznost in solidarnost, je zasijala v polni luči. Baletno društvo Postojna, ki šteje preko 120 članov in že 17. leto deluje v Postojni ter Cerknici, je pokazalo opazen napredek in s svojo predanostjo ter trudom zasluženo prejelo bučen aplavz.  Od oktobra dalje društvo izvaja baletno vadbo tudi v vrtcu Pivka in OŠ Šmihel.

Navdušili solisti

V predstavi so se izkazali izjemni solisti. Valerija Želko Rebec je očarala kot Sladkorna vila, Žana Vidmar pa navdušila v vlogi Klare. Obe delujeta v društvu kot baletni učiteljici in sta tudi koreografinji točk svojih plesalcev.

Koreografija, kostumi, scenografija …-  nepozabna celota

Na odru se je prvič kot član Baletnega društva Postojna predstavil domačin Lovro Zajc, talentirani plesalec z mednarodnimi plesnimi dosežki. Skupaj z baletno učiteljico Niko Lipolt je prispeval tudi koreografijo vloge Hrestača.  Pod tokratno  predstavo, obogateno z izvirnimi in barvitimi kostumi Alenke Požar, se je podpisala Tina Leder, scenaristka, koreografinja in režiserka, ki je s svojo vizijo povezala umetniške elemente v nepozabno celoto.

Brezhibna organizacija

Organizacijski del sta z odliko opravili  Mateja Kocman, predsednica društva, in Nevenka Burger, koordinatorka društva, ki sta skupaj z ekipo zagotovili, da je bila predstava tako tehnično kot umetniško brezhibna.‘Slike iz Baleta Hrestač’ so tako ponovno dokazale, kako pomembno vlogo imajo kulturna društva v lokalni skupnosti in pri razvoju mladih talentov. Kot vedno je društvo iskreno hvaležno za vso podporo tako staršev kot občin Postojna in Cerknica.

Baletno društvo Postojna

Foto: Valter Leban

 

Ne spreglejte

Kljub odpovedi karnevala v Cerknici v nedeljo veselo!

Obiskovalci, našemljeni in tisti »tazaresni« so se namreč zabavali pod šotorom pred OŠ Cerknica, saj …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja