Obvestilo

Postojna – prostovoljstvu prijazno mesto

Slovenska filantropija med 25. in 31. majem 2020 že tradicionalno organizira 21. Nacionalni teden prostovoljstva, katerega namen je praznovanje prostovoljstva ter prostovoljskih organizacij in zahvala prostovoljcem za njihovo udejstvovanje. Na današnji Slovesni dan prostovoljstva, so razglasili letošnje prejemnike nazivov, med drugim tudi naziva ‘Prostovoljstvu prijazna mesta’. Tudi letos si ga je ponovno prislužila občina Postojna.

Občina Postojna nudi aktivno vsestransko podporo prostovoljskim organizacijam, v razpisih omogoča dodatno točkovanje prostovoljstva, občanom omogoča brezplačne prevoze, promovira prostovoljstvo in spodbuja najmlajše, tudi s podelitvijo priznanj Naj mladi prostovoljec in Naj prostovoljski razred/skupina ter s projektom, kot je Po-stoj-na živi ulici. V številne kulturne, čistilne in druge dogodke se zgledno vključujejo tudi župan in člani občinske uprave.

Prostovoljstvo se vedno dogaja v skupnosti. Ponekod je odvisno od posameznikov, pripravljenih priskočiti na pomoč v stiski ali se odzvati na novo potrebo v okolju, drugod pa je visoka stopnja solidarnosti in sodelovanja v skupnosti posledica načrtnega delovanja občinskih uprav. S sistematičnim spodbujanjem prostovoljstva in zagotavljanjem podpore delovanju prostovoljskih organizacij, soustvarjanjem pozitivne družbene vrednosti prostovoljstva v lokalni skupnosti in s promocijo prostovoljstva z lastnim zgledom vodstev občin je 24 slovenskih občin naziv Prostovoljstvu prijazno mesto ponovno potrdilo, med njimi tudi občina Postojna.

 

Ne spreglejte

S slikarjem Petrom Lazarevićem med ustvarjalnimi sprehodi in portreti

V Jožefovi galeriji Doma Marije in Marte v Logatcu so sinoči odprli pregledno razstavo slikarja …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja