Obvestilo

Postojna s certifikatom Mladim prijazna občina

Inštitut za mladinsko politiko je minuli torek v Mestnem muzeju v Ljubljani že sedmo leto zapored podelil certifikat Mladim prijazna Občina. Poleg občin Črnomelj, Domžale in Slovenske Konjice je ta certifikat prejela tudi Občina Postojna. Podaljšanje certifikata pa so si prislužile Mestna občina Celje, občina Črna na Koroškem, Idrija, Kamnik, Ljutomer in Trbovlje. Skupaj ima Slovenija sedaj 30 mladim prijaznih občin. 

Certifikat Mladim prijazna občina je priznanje, ki ga za štiriletno obdobje podeljuje Inštitut za mladinsko politiko v sodelovanju s Skupnostjo občin Slovenije in pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja tistim slovenskim občinam, ki uspešno izvajajo ukrepe s področja mladinskih politik. Na letošnji podelitvi so v razpravi posebno pozornost posvetili vprašanju reševanja stanovanjske problematike za mlade.

V današnjih časih ni dovolj, da občina sprejme ukrepe, ampak je pomembno, da te ukrepe predstavi mladim. Ključno vprašanje pri tem je – kako? Kako te ukrepe, ki mladim lajšajo prehod v odraslo življenje predstavit mladim in ali so ti ukrepi res prava rešitev za mlade. Na ta vprašanja je skupaj z ostalima sogovorcema poskušali odgovoriti tudi predsednik Mladinskega sveta Slovenije, Tin Kampel. Vsi trije sogovorci so se strinjali, da so stanovanjski ukrepi eni izmed najdražjih ukrepov občin, pa vendar nujno potrebni, če želimo mladim omogočiti prostor v katerem bodo uživali zasebnost, razvijali svoj potencial in nenazadnje ustvarjali svojo lastno družinsko življenje.

Uredništvo NzN

Foto: Mladim-prijazne-obcine.si

 

Ne spreglejte

Postojna: Oktetu Bori priznanje Miroslava Vilharja

Na večer ob slovenskem kulturnem prazniku so se v Postojni z osrednjo prireditvijo poklonili največjemu …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja