Obvestilo

Postojna zaplesala v praznični čas

Leto je naokoli in Postojna je sinoči vnovič  zaživela v predprazničnih plesnih ritmih, ki so popestrili pričakovanje za mnoge najlepših dni v letu.  V Plesni šoli Urška Postojna so si plesni večer  zamislili skozi zgodbo pričakovanja Božička in dedka Mraza in desetine parov žarečih otroški očk je dobra moža nestrpno pričakovalo.  Zanimivo pa je bilo, seveda, opazovati tudi množico ponosnih staršev, dedkov, babic, bratov in sester …

Postojnski plesalci iz Urške – od najmlajših, ki so kot običajno poželi najglasnejši aplavz, do najstnikov in tudi odraslih – so poskrbeli za veličasten plesno-glasbeni večer, ki so ga stkali v zgodbo o deklici, ki si neskončno želi znati obdarovati  ljudi, da bi bili vsi srečni. In na svoji poti do Božička naleti na izgubljenega kužka,  punčko, za  katero nihče nima časa, berača, starko … Vsem, seveda, pomaga iz njihovih tegob.

20151215_192803

Vse do vrhunca prireditve – prihoda Božička in dedka Mraza. Dobra moža  nista prišla praznih rok. Ko bi le videli male prstke, kako so hiteli odvijati v darilne vrečke, in iskrive poglede, ki so odkrivali, kaj je notri … ! Daril je bilo za vse dovolj! In čisto na koncu: skupni ples vseh nastopajočih, še pred tem pa sta se v plesnih ritmih zavrtela tudi Božiček in dedek Mraz.

20151215_185942

20151215_190905

Ples, ples in ples … Brez govorov in govoranc, le glasba. Od klasike in latino ritmov do popa in tehna. In uživali smo vsi, tako plesalci kot gledalci – zanje je bila športna dvorana OŠ Antona Globočnika skoraj pretesna. Urškini plesalci pa so vnovič dokazali, da znajo in jim niti prihajajoča konkurenca ne pride do živega. Kajti tradicija šteje. V najviše ležeči primorski občini prav gotovo. Tudi kar zadeva plesne dogodke.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

20151215_183030

 

Ne spreglejte

Pohod – izziv za gibalno ovirane osebe

V soboto, 25.05.2024, bo od 10h naprej potekal pohod za gibalno ovirane osebe. Izpred Ekomuzeja Pivških presihajočih …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja