Obvestilo

Postojnčan Grega Premrl na največji hrvaški reli

Poreč in okoliške ceste bodo ta konec tedna ponovno gostili najstarejši in najbolj znan hrvaški reli. 44. Croatia Rally 2017. Predzadnjo postajo letošnje sezone slovenskega državnega prvenstva bo tvorilo 10 hitrostnih preizkušenj na petih različnih trasah v skupni dolžini 155 kilometrov. Pravi izziv za posadke bodo predstavljale ozke in spolzke istrske ceste.

Reli Croatia bo letos skupaj z relijem Nova Gorica zagotovo tvoril par najodmevnejših prireditev v tem delu Evrope. Reli, ki si v zadnjih letih intenzivno prizadeva tudi za vstop v koledar svetovnega prvenstva, bo letos odlično zaseden. Zgovoren je že podatek, da bo na startu kar 15 dirkalnikov razreda R5.

Grega Premrl in Vili Ošlaj se nadejata zanimive dirke dirkalnikov gnanih na prednji kolesni par. Najzmogljivejših dirkalnikov razredov R2 in R3, kamor sodi tudi Citroën DS3 R3T, bo na startu na pretek. Dirkača ekipe Unikatoy Racing bosta branila vodstvo v diviziji 2 slovenskega državnega prvenstva, obenem pa skušala dober rezultat doseči tudi v generalni razvrstitvi, saj jima tudi tam trenutno kaže odlično. Držita namreč visoko tretje mesto.

“Glede na to, da trenutno prebivam v Istri, se bom na tem reliju počutil kot doma,” je na zadnjem testiranju dobro razpoložen dejal Grega Premrl in nadaljeval: “Če sklepam iz izkušenj, kljub temu spolzki istrski “brzinci” do nobene posadke niso posebej gostoljubni. Sploh če dežuje, se ceste spremenijo v pravo drsališče in le stoodstotna koncentracija in prava izbira pnevmatik lahko prineseta dober rezultat ter cel dirkalnik. Letošnji reli Croatia bo dolg in zahteven, a nanj se dobro pripravljamo. Verjamem, da bomo z ekipo ponovno uspešni!”

Startna številka, ki bo Premrlu in Ošlaju pripadla tokrat, je 22. Reli se prične v petek opoldne s shakedownom, prva hitrostna preizkušnja pa bo na sporedu ob 17.29. Glavnina relija bo z osmimi hitrostnimi preizkušnjami prek celotnega dneva potekala v soboto.

Vir: Unikatoy racing

 

 

Ne spreglejte

Obnova logaškega gradu končana – zdaj mu je treba dati življenje

Marko Smole, lastnik gradu Logatec, je končal 12-letno prenovo tega poznorenesančnega dvorca, ene največjih kulturnih znamenitosti …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja