Obvestilo

Postojnčana Miha Godeša in Rok Bizjak državna prvaka

Pretekli konec tedna je bil za člane Lokostrelskega kluba MINS iz Postojne eden izmed najbolj napornih in tudi najpomembnejših v vsem tekmovalnem letu

V soboto je v Kamniku potekalo državno prvenstvo v disciplini FITA 70/50m krog. V oblačnem vremenu je svoje znanje med nastopajočimi dokazovalo devet tekmovalcev postojnskega kluba.

Zopet so padali tudi državni rekordi. Med mlajšimi dečki ukrivljeni lok je naslov državnega prvaka z novim državnim rekordom odnesel Miha Godeša, prav tako je naslov DP osvojil Rok Bizjak (na sliki) med mladinci ukrivljeni lok, Rok je bil tudi zmagovalec kvalifikacij v absolutni konkurenci.

DP Fita-Rok Bizjak

 

Najboljši v kategoriji mlajših dečkov sestavljeni lok je bil Klemen Godeša (na sliki desno). Na odlična druga mesta so se po res napetih bojih uvrstili Nala Jurca med kadetinjami ukrivljeni lok z novim osebnim rekordom, Matej Godeša med dečki sestavljeni lok in Aljaž Kaluža med mlajšimi dečki ukrivljeni lok . Miha in Aljaž sta tudi na tej tekmi dokazala, da trenutno nimata konkurence v svoji kategoriji, saj sta se tako na pokalnih tekmah kot tudi na DP med sabo udarila za zmago. Sedma mesta sta osvojila Nik Bizjak in Matic Jager, Matevž Mulec pa je zasedel enajsto mesto.

DP Fita-Klemen Godeša desno

»Žlahtna« nedelja

V nedeljo je bil nov dan za dokazovanje znanja, saj je takrat potekalo državno prvenstvo v disciplini 900 krogov. Nastopilo je osem MINS-ovcev, in prav vsi so si priborili žlahtno kovino. Kar šest je bilo zlatih ter po ena srebrna in ena bronasta medalja, povrhu pa še zlata v absolutni konkurenci.

Najboljša v konkurenci članice goli lok in v absolutni konkurenci je bila Barbara Godeša, med veterani goli lok je slavil Vladislav Šivec, Mitja Podkrajšek je zmagal med veterani dolgi lok, Matej Godeša je slavil med dečki sestavljeni lok, prav tako Miha Godeša med mlajšimi dečki ukrivljeni. Klemen Godeša je zmagal med mlajšimi dečki ukrivljeni lok, s svojim rezultatom pa je izenačil državni rekord. Zala Jošt je bila med mlajšimi deklicami goli lok druga, po hudem boju pa je med kadetinjami ukrivljeni lok Nala Jurca osvojila tretje mesto.

Besedilo in foto: Konrad Jurca

 

Ne spreglejte

Postojna: s projektom Green-Tex Občina k trajnostni preobrazbi tekstilne industrije

Občina Postojna sodeluje v projektu Green-Tex, ki si prizadeva za razvoj naprednih trajnostnih rešitev v …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja