Obvestilo

Postojnčani odlični na državnem lokostrelskem prvenstvu

V soboto, 19. septembra, je bilo  v Gribljah ob sami reki Kolpi državno prvenstvo v arrowhead ( AH) poljskem streljanju. Tekmovanje je potekalo v lepem vremenu, kar nekaj tarč pa je bilo postavljenih tako, da je zgrešeni strel pomenil tudi slovo od puščice, saj je le ta končala v reki Kolpi.

Državnega prvenstva so je udeležilo tudi deset članov postojnskega kluba MINS, ki so dosegli odlične rezultate. Naslov državnih prvakov so si priborili Miha Godeša med mlajšimi dečki ukrivljeni lok, Klemen Godeša med mlajšimi dečki sestavljeni lok, Mitja Podkrajšek med veterani dolgi lok, Vanda Natlačen med članicami dolgi lok in Stanislav Natlačen med veterani ukrivljeni lok, drugo mesto oz. naslov podprvaka sta dosegla Nala Jurca med kadetinjami ukrivljeni lok in Matej Godeša med dečki sestavljeni lok. Tretje mesto sta si priborila Barbara Godeša med članicami goli lok in Matic Jager med dečki ukrivljeni lok. Na nehvaležno četrto mesto se je uvrstil Vladislav Šivec.

V absolutni konkurenci oz. po dvobojih pa so dosegli naslednje rezultate: zmagala je Vanda Natlačen, Mitja Podkrajšek je bil drugi, Barbara Godeša četrta, Stane Natlačen peti in Vladislav Šivec deveti.

Že prihodnji konec tedna pa MINS-ovce čakata dve težki tekmi in obe imata oznako državnega prvenstva; v soboto v disciplini FITA 70/50 krog in v nedeljo v disciplini 900 krogov.

Besedilo in foto: Konrad Jurca

 

Ne spreglejte

Darilo podjetja Malalan postojnski bolnišnici

Praznik Občine Postojna, 23. april, so na poseben način obeležili tudi v Bolnišnici za ženske …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja