Obvestilo

Postojnčani prisluhnili istrskim zvokom

Mešani pevski zbor Postojna je poskrbel za živahen glasbeni uvod v Martinov teden. V nedeljo, 9. novembra 2014, so kot zadnji koncert v ciklu U3NEK v dvorani Glasbene šole Postojna priredili Večer istrske glasbe, kamor so v goste povabili Oktet Aljaž iz Sv. Antona.

Mešani pevski zbor Postojna je pod vodstvom Mirka Ferlana občinstvo popeljal v svet priredb ljudske glasbe – sprehodili so se od Istre do Furlanije, Benečije in Rezije.

Oktet Aljaž, ki deluje pod umetniškim vodstvom Mateja Lazarja, pa je poslušalke in poslušalce, ki so do zadnjega kotička napolnili dvorano, navdušil s programom pesmi, ki so tako ali drugače povezane z Istro. Številne priredbe vedno bolj priljubljenega Rudija Bučarja, ob spremljavi kitare zapeta pesem Istra in ostali nabor umetnih in ljudskih pesmi istrskih avtorjev, so občinstvo popeljale nazaj poletje, v senčno zavetje trt in oljk.

Dobrodošel častni gost koncerta je bil novi postojnski župan Igor Marentič.

Po koncertu so bili poslušalci in poslušalke vabljeni na žlahtno kapljico domačega istrskega vina.

Uro pred pričetkom Večera istrske glasbe so v avli SAZU-ja odprli razstavo Šavrinke nekoč in danes, avtoric Nataše Rogelja in Špele Ledinek Lozej.

Za MePZ Postojna: Anja Kocman
 

Ne spreglejte

Našo regijo bogati 13 obetavnih podjetniških zgodb

DIATONIČNE HARMONIKE IZ LIPOVEGA LESA IN POBEG V TROPSKI GOZD STA LETOŠNJI ZMAGOVALNI POSLOVNI IDEJI …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja