Obvestilo

Postojnčani vnovič dokazali, da sodijo v vrh slovenskega lokostrelstva

V Ilirski Bistrici je preteklo soboto potekalo državno prvenstvo v lokostrelstvu v olimpijski disciplini FITA 70/50 m + OK. Tekmovanja  se je udeležila manjša ekipa šestih tekmovalcev, ki so si skozi tekme v tem poletju priborili normo in s tem dovoljenje za nastop na DP. Kar štirje pa so se domov vrnili z medaljami.

V kategoriji dečkov ukrivljeni lok je blestel Matic Jager, saj je osvojil naslov državnega prvaka z ogromnimi tridesetimi točkami prednosti. Med kadetinjami ukrivljeni lok je odlično pripravljenost pokazala Nala Jurca, saj je z novim osebnim rekordom osvojila drugo mesto. Med kadeti ukrivljeni lok je odličen rezultat dosegel  Nik Bizjak, saj je premoč priznal le kolegu iz reprezentance, s katerim sta  konec julija osvojila naslov evropskih prvakov. Drugo mesto je med mladinci osvojil Rok Bizjak, bil pa je tudi tretji v absolutni konkurenci in s tem še enkrat dokazal da sodi v sam vrh slovenskega lokostrelstva.

2908-Mins-Matic Jager

Matic Jager

 

2908-Mins-Nala Jurca

Nala Jurca

 

2908-Mins-Nik Bizjak2908-Mins-Rok Bizjak

Nik Bizjak in Rok Bizjak

Pred MINS-ovci je konec poletja še kar nekaj zelo važnih tekmovanj. V tekočem tednu se bodo Evropskega prvenstva v 3D disciplini na gradu Mokrice udeležili trije člani, tekmovalci z olimpijskim lokom bodo nastopili na zaključku Srednjeevropskega pokala v Beogradu, čaka jih pa še DP v Arrowheadu, ki bo konec septembra v Beli Krajini.

Besedilo in foto: K. J.

Ne spreglejte

Bliža se Furmanski praznik v Postojni!

V organizaciji Turističnega društva Postojna bo v nedeljo, 7. julija 2024, v Parku Postojnska jama …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja