Obvestilo

Postojnčanka Lina Eržen bronasta na svetovnem prvenstvu v Haagu

Na Nizozemskem so se zaključila mladinska svetovna prvenstva za več jadralnih razredov. V treh od njih so nastopili tudi slovenski jadralci – Luka Zabukovec in Lana Vidmar sta jadrala v ilca 6, Maj Petrič in Valentin Štravs sta nastopila v razredu 29er, Postojnčana, doma iz Planine, Lina Eržen in Val Eržen pa sta nastopila v novi olimpijski disciplini iqfoil.

Lina odlična od samega začetka

V težkih jadralnih pogojih, šibkem vetru in močnem toku je slovenska jadralka Lina Eržen na mladinskem svetovnem prvenstvu osvojila bron. Odlično je nastopala že od samega začetka prvenstva in si zagotovila rezultat takoj pod samim vrhom lestvice. V nadaljevanju prvenstva so bile vetrovne razmere preslabe, da bi jadralkam na deski omogočile izpeljavo dodatnih regat. Tekmovalke so prvenstvo sklenile z desetimi plovi, med katerimi je Erženova nanizala dve prvi, tri druga in tri tretja mesta.

Ponosna na svoj dosežek

»To je bila ena težjih in boljših tekem, ki sem jih doživela. Pri tem so mi zagotovo pomagale priprave s sredozemskih iger. Z dekleti  smo se borile do zadnjega dne, dala sem vse od sebe in ponosna sem na svoj rezultat,« je iz Haaga dejala Erženova.

Vir: Delo

 

Ne spreglejte

Postojnska jama praznuje: 200 let vodniške službe

Z včerajšnjim dogodkom v Koncertni dvorani Postojnske jame smo svečano zaznamovali jubilejno leto: 200 let …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja