Obvestilo

Postojnčanka Nala Jurca srednjeevropska prvakinja v lokostrelstvu

Sredi septembra je v Beogradu potekala četrta, zaključna tekma v pokalu CEC – Central European Cup.  Tekmovanja kot člana Slovenske reprezentance udeležila tudi člana postojnskega lokostrelskega kluba Mins, kadeta z ukrivljenim lokom  Matic Jager in Nala Jurca.

V posamezni konkurenci  sobotnih kvalifikacij se je Nala (na vodilni fotografiji na sredini) uvrstila med kadetinjami na četrto mesto, prav tako je med kadeti kvalifikacije na  četrtem mestu končal Matic s svojim osebnim rekordom 634 krogov.

V nedeljo se je tekmovanje nadaljevalo z dvoboji posamezno, kjer je Nala v osmini finala premagala tekmovalko iz Madžarske z rezultatom 6:2, v polfinalu je bila boljša od  hrvaške tekmovalke z  6:4. V finalu pa je morala priznati premoč sotekmovalki iz reprezentance šele po izločilnem shoot off strelu 9:10. Matic je izpadel v osmini finala z slovaškim tekmovalcem z rezultatom  4:6 in zaključil tekmo na 6. mestu
Popoldanski del se je nadaljeval z ekipnimi mešanimi dvoboji, kjer sta  Nala in Matic glede na sobotne kvalifikacije  v prvem krogu naletela na ekipo iz Madžarske, ki sta jo po rezultatu 4 proti 4 v svojo korist obrnila  šele z shoot  off streloma z rezultatom 17*:17 (bila sta bližje centru).  Polfinale jima je prinesel ekipo Hrvaške, kjer sta po napetem streljanju zopet odločala  shoot off strela. Tokrat je bila razlika višja, 18 proti 16. V  finalu sta se srečala s prvo slovensko ekipo in tekmo zaključila na drugem mestu.

Tekmovanje, ki je potekalo na štirih lokacijah: Kamnik, Arad  (Romunija), Zagreb in Beograd je s tem končano.  V skupni razvrstitvi so  MINS ovcem uspeli odlični rezultati.

 Nala Jurca je v seštevku kadetinj ukrivljeni lok slavila skupno zmago, med kadeti ukrivljeni lok, kjer je v celem ciklusu nastopilo 40 tekmovalcev , je Matic Jager zasedel sedmo mesto,  Nik Bizjak deseto mesto in Aljaž kaluža, ki je končal tekmovanje na štirinajstem mestu. Na tekmovanju je nastopila tudi mladinka Iva Rusjan, ki pa z nastopom na samo eni tekmi ni imela možnosti visoke skupne uvrstitve.

Besedilo in foto

23092016-mins-matic-in-nala

 

23092016-mins-nala-in-matic-levo

Matic in Nala (levo)

 

 

 

 

 

 

Ne spreglejte

Postojnska jama praznuje: 200 let vodniške službe

Z včerajšnjim dogodkom v Koncertni dvorani Postojnske jame smo svečano zaznamovali jubilejno leto: 200 let …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja