Obvestilo

Postojnska hotela Kras in Sport prodana divaškemu hotelirju

Valter Malovec, lastnik hotelov Malovec in Risnik  ter gostinski lokal v Divači, je novi lastnik postojnskih hotelov Kras in Sport. Za prvega se je na dražbi potegoval tudi Marjan Batagelj, vendar s svojo ponudbo ni uspel.

»Smo družinsko podjetje, ki ima s hotelirstvom in gostinstvom izkušnje, in smo se v fazi iskanja novih izzivov odločili za nakup,« je odločitev na kratko pojasnil Blaž Malovec, sin novega lastnika, ki je hotela od družbe Epic Eco, ki je s hoteloma upravljala v okviru stečajnega postopka, prevzel v upravljanje.

Za hotel Kras (na vodilni fotografiji) so se potegovali trije dražitelji, med njimi tudi prvi mož Postojnske jame Marjan Batagelj, a je Malovec ponudil višjo ceno od njega. Kras je bil naprodaj po izklicni ceni 850.000, Sport  pa za 700.000 evrov, Malovec pa do zaključka postopka ne želi povedati, koliko je za nakup odštel.

»Hotel Kras ni potreben prenove, saj je bila le-ta opravljena pred nekaj leti, prenove Sporta pa se bomo morali lotiti, vendar o tem, kdaj, še nismo razmišljali,« je za spletni portal Novice z Notranjske povedal Blaž Malovec.

Blanka Markovič Kocen

Foto: Valter Leban

 

Ne spreglejte

Večer folklore v Cerknici

Kulturni dom v Cerknici je sinoči gostil Območno revijo folklornih skupin in poustvarjalcev glasbenega izročila …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja