Obvestilo

Postojnska jama, d. d.: 57.000 evrov za dividende

Kot je bilo pričakovati, je skupščina družbe Postojnska jama danes potrdila predlog upravnega odbora o izplačilu 57.000 evrov za dividende.  Razlog za izplačilo zgolj minimalne dividende naj bi bile naložbe. Spomnimo, občinsko podjetje Postojna turizem je predlagal izplačilo višjega zneska in tudi razveljavitev sklepa o odkupu lastnih delnic, a ne pri enem ne pri drugem ni uspel.

Od 10,86 milijona evrov bilančnega dobička za leto 2014 bo tako za izplačilo dividend namenjenih slabih 57.000 evrov, kar je 0,17 evra na delnico. Odvetnik Matjaž Jan iz odvetniške družbe Ilić in partnerji je ob tem izrazil prepričanje, da bi družba lahko delila večji dobiček, ne da bi to ogrozilo poslovanje Postojnske jame, medtem ko predsednik upravnega odbora Postojnske jame Marjan Batagelj po skupščini ni dajal izjav.

Na sklep julijske skupščine o odkupu lastnih delnic v višini do največ 3,2 milijona evrov je občinsko podjetje že vložilo izpodbojno tožbo, odvetnik Jan pa napoveduje, da bo pravico iskal na sodišču. S tem sklepom je po njegovem prišlo do oškodovanja Postojne turizem, ki ne more prodati niti 0,1 odstotka lastnih delnic, saj bi sicer njihov lastniški delež padel pod 25 odstotkov.

STA, B. M. K.

Foto: arhiv Postojnske jame

Ne spreglejte

Večer folklore v Cerknici

Kulturni dom v Cerknici je sinoči gostil Območno revijo folklornih skupin in poustvarjalcev glasbenega izročila …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja