Obvestilo

Postojnska jama danes sprejela letošnjega 600.000. obiskovalca

Danes, kar dva meseca prej kakor v lanskem letu, so v Postojnski jami gostili že 600.000. obiskovalca. Lani so namreč obiskovalca s to številko zabeležili šele 17. decembra. Do konca leta v Postojnski jami pričakujejo še 60 do 70 tisoč gostov.

Trend rekordov se nadaljuje

Skupno število obiskov vseh znamenitosti, ki jih upravlja Postojnska jama, se je lani povzpelo na skoraj 900.000, letos pa pričakujejo, da jih bodo skupno zabeležili okrog 980.000. Letošnje leto je po seriji uspešnih let za Postojnsko jamo izjemno dobro, saj se nadaljuje trend odličnega poslovanja in rekordov.

Edini v dejavnosti z AAA certifikatom odličnosti

V obdobju zadnjih šestih mesecev so vsak mesec dosegali nove rekorde obiska v zadnjih 25 letih. Izjemne poslovne rezultate potrjuje tudi certifikat bonitetne odličnosti AAA, ki so ga prejeli v tem tednu, saj  Postojnska jama d.d. sodi med 1,98 odstotka  najboljših pravnih subjektov v Sloveniji, ki se uvrščajo v najvišji razred AAA in je edino podjetje s takim certifikatom v svoji dejavnosti.

»Tudi v naslednjih mesecih pričakujemo dober obisk in v tem času potekajo intenzivne priprave na tradicionalno prireditev Žive jaslice v Postojnski jami,« še sporočajo iz podjetja. »Letos pripravljamo poseben spektakel glasbe in luči, k sodelovanju pa smo med drugim povabili vrhunsko pevko Nuško Drašček ter nadarjenega pevskega interpreta Klemna Bunderlo. /B. M. K./

Foto: Obiskovalci na vlakcu na prenovljenem vstopnem peronu v Postojnsko jamo (Valter Leban za Postojnsko jamo)

Ne spreglejte

Dan zaščite in reševanja v Cerknici

Na parkirišču Trikotnik v Cerknici je v soboto, 8. junija, potekal razgiban dan zaščite in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja