Obvestilo

Postojnska jama na Expo z edinstvenim projektom

Na predstavitvi se bosta prepletali sedanjost in preteklost, umetnost in tehnologija, narava in človek.  Projekt znanega slovenskega umetnika Dragana Živadinova naj bi očaral predvsem Italijane, ki so med najštevilčnejšimi gosti Postojnske jame.

Prvi mož Postojnske jame Marjan Batagelj je prepričan, da bo to najboljša predstavitev na Expu, kjer bo Postojnski jami namenjenih 16 kvadratnih metrov razstavne površine v slovenskem paviljonu. V projekt so vložili 30.000 evrov in bodo med drugim razstavljali veliko, 110 let staro sliko slovenskega impresionista Ivana Groharja, ki so si jo izposodili iz Narodne galerije. Vse napise bodo osvetljevali z  iluminopani, ki so izdelek najnovejše tehnologije uspešnega slovenskega podjetja.

Da s predstavitvijo ciljajo predvsem na italijansko občinstvo, med drugim dokazujejo tudi z izvirnimi spominki, špageti kot tipi kapnika, ki so jih izdelali v ajdovskem Mlinotestu, kredo, saj je z apnencem mogoče pisati, in manjšo baklo, s katero so osvetljevali jame. (B. M. K.)

Foto: Iztok Medja

 

Ne spreglejte

ebm-papst Slovenija: v četrto desetletje z novimi poslovnimi prostori

Podjetje ebm-papst Slovenija, ki je največji delodajalec na Notranjskem, je včeraj v Podskrajniku v počastitev …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja