Obvestilo

Postojnska jama navdušila tudi astronavtko slovenskega rodu Sunito Williams

V nedeljo, 5. oktobra, so v Postojnski jami gostili posebno gostjo, astronavtko slovensko-indijskega rodu, Sunito Williams. Naša rojakinja je ena najaktivnejših astronavtk na svetu in drži kar nekaj ženskih rekordov za bivanje in delo v vesolju.

Postojnsko jamo je obiskala skupaj z gostiteljema poslovnega obiska Slovenije, prof. dr. Vojtehom Leskovškom, in prof. dr. Jožetom Vižintinom iz Inženirske akademije Slovenije.

Williamsova je po obisku jame povedala, da je bila to prav posebna izkušnja in tudi v spominsko knjigo visokih obiskovalcev napisala, da je počaščena, ker je lahko videla zemljo »od zgoraj in od spodaj«. Postojnsko podzemlje in skrb za njegovo ohranjenost pa sta jo tako navdušila, da bo pripeljala na obisk tudi svojo družino.

Postojnska jama-Sunita-podpisovanje

V sproščujočem in  neformalnem razgovoru po obisku je opisala tudi zanimivosti iz bivanja v vesolju, kjer je skupaj preživela več kot deset mesecev. Sunita Williams je ponosna na svoje slovenske korenine, prav tako pa smo ponosni tudi mi, da smo jo imeli priložnost srečati in gostiti tako odprto in prijazno osebo.

Foto: arhiv Postojnske jame

Ne spreglejte

Jakovica: poklon koncertnemu in opernemu pevcu Samu Smerkolju

Na belo nedeljo so se v Jakovici zbrali, da bi odkrili spominsko ploščo koncertnemu in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja