Obvestilo

Postojnska občina prva v Sloveniji s čipi NFC

Občina Postojna je že takoj ob prelomu leta začela z modernizacijo informacijske turistične infrastrukture, ki bo predvidoma zaključena do konca tega leta. »Raziskave kažejo, da za pridobivanje informacij vedno bolj uporabljamo svojo mobilno napravo, saj si želimo hitro in kakovostno informacijo v zelo kratkem času,« je namen informatizacije turističnih vsebin razložil Igor Marentič, župan Občine Postojna. Tako je podjetje Tourtech, ki je specializirano za razvoj inovativnih tehnoloških rešitev, po Postojni že začelo umeščati tako imenovane čipe NFC. V celoti je s čipi že opremljena Jamborna pot na vseh 18 točkah, na informacijski tabli v središču Postojne na Titovem trgu pa je za mobilne telefone opisana celotna priljubljena pohodniška oziroma kolesarska trasa.

NFC (Near Field Communication – brezžično posredovanje informacij) je izjemno prodorna tehnologija na področju brezžičnega posredovanja informacij. Kar potrebujemo, je pripravljena naprava NFC, to je običajno mobilni telefon, s katerim lahko s preprostim prislonom na polje NFC pridobimo ogromno dodatnih informacij brez človeškega posredovanja ali čakanja. »Sodobni informacijski pristop je danes nujnost vsake turistične destinacije, čipi NFC pa zagotavljajo učinkovito komplementarno podajanje informacij,« je še povedal postojnski župan. Postojna tako kot prva med slovenskimi občinami zagotavlja moderno informacijsko podporo tako obiskovalcem kot tudi domačinom.

“Vrednost celotnega projekta, katerega izvedba bo potekala vsaj še mesec dni, je  okoli 6.000 evrov,” je za spletni portal Novice z Notranjske  je povedal postojnski župan Igor Marentič.

 

 

 

 

Ne spreglejte

Pohod – izziv za gibalno ovirane osebe

V soboto, 25.05.2024, bo od 10h naprej potekal pohod za gibalno ovirane osebe. Izpred Ekomuzeja Pivških presihajočih …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja