Obvestilo

Postojnska občina z odličnim poslovanjem v drugo polletje

Postojnski svetniki so na septembrski seji med drugim pregledali poslovanje ustanov, katerih ustanoviteljica je občina, med njimi Zavod Znanje Postojna, Knjižnica Bena Zupančiča in Zdravstveni dom dr. Franca Ambrožiča Postojna. Sprejeli so tudi poročilo o izvrševanju občinskega poračuna, ki ga je predstavila Vanja Vičič Uljan.

»Ocena je zelo dobra, saj smo prihodkovno stran proračuna že na polovici leta realizirali v višini 49%, odhodkovno 38%. Neporavnanih obveznosti občina nima in kvota zadolževanja je tudi precej ugodna, če bi naslednje leto to potrebovali,« je dejala Vičič Uljanova. Za tako stanje je po mnenju sogovornice več razlogov, med njimi pametno načrtovan proračun, zategovanje pasu  tudi na odhodkovni strani, » … res pa je tudi, da prihodki sledijo odhodkom in je to precej bolj enostavno, če pride že na prihodkovni strani do zamude s plačili.« Vičič-Uljanova verjame, da pasu spričo ne najboljših gospodarskih napovedi ne bo treba že bolj zategovati.

Kadrovske zadeve so se tokrat nanašale na predlog nove direktorice Doma upokojencev Postojna, pri čemer so svetniki izrazili podporo Alenki Curk, dosedanji direktorici in edini prijavljeni. Zavod Znanje Postojna je v letu 2018 ustvaril dobrih 10 tisoč evrov presežka, ki ga po sinočnji odločitvi občinskega sveta ne bodo razporedili, temveč prihranili za nenačrtovane izdatke. Občinski svet se je seznanil tudi s poslovanjem knjižnice Bena Zupančiča in Zdravstvenega doma dr. Franca Ambrožiča, ki je po besedah direktorica mag. Irene Vatovec v letu 2018 med drugim dosegel 13% tržnega deleža, medtem ko je slovensko povprečje 5 do 6%.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

 

 

 

Ne spreglejte

Zaradi Izlitja gnojnice iz kmetijskega obrata na Studencu pri Postojni potreben previdnostni ukrep

V nedeljo,18. februarja 2024,se  je okoli 17:30 zgodila nesreča na kmetijskem obratu Eko Kmetije Žgajnar …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja