Obvestilo

Postojnska opozicija na nogah

Skupina svetnikov pod vodstvom Zvoneta Černača nasprotuje dokapitalizaciji družbe Postojna turizem  in zahteva prenos delnic na občino.  To bi povečalo preglednost dela in preprečilo nepotrebne stroške. Da Černač zavaja, pa pravi občina.

Pred ponedeljkovo izredno sejo je  občinski svetnik Zvone Černač (SDS) je včeraj sklical novinarje in se v imenu osmih opozicijskih svetnikov  odzval na ostale odločitve postojnskega župana Igorja Marentiča.

Med drugim je izpostavil nujnost spoštovanja priporočila računskega sodišča in  prenosa delnic Postojnske jame na občino. Černač svari pred, kot pravi,  prijateljskim sorodstvenim in interesnim zaposlovanjem v občini, njenih institucijah in podjetjih ter pričakuje, da bo za člana Upravnega odbora Postojnske jame vnovič imenovan dr. Mihael Gajster, ki naj mu župan vrne naziv častni občan.

Po prepričanju sklicateljev novinarske konference reference Teodorja Kocmana, vodje Marentičevega predvolilnega štaba, ki je po volitvah najprej svetoval občini in bil nato imenovan za direktorja družbe Postojna turizem, po domnevno sporni razrešitvi Mihaela Gajstra pa še v upravni odbor Postojnske jame, ne zbujajo zaupanja.

Kot je za Primorske novice povedal Robert Pavšič, predstavnik Občine Postojna za odnose z javnostjo, so takšne navedbe motne in zavajajoče. Po njegovi h besedah je  dokapitalizacija družbe Postojna turizem je potrebna, ker bo banka sicer unovčila svoje garancije, kar bi bilo negospodarno.

Kritike so letele na delovanje družbe Postojna turizem, ki je bila leta 2010 ustanovljena zato, da je lahko občina pravočasno in uspešno izpeljala nakup delnic, kasneje pa je bil tudi zaradi negativnega mnenja računskega sodišča sprejet sklep o njeni likvidaciji s prenosom delnic na občino in prodajo premoženja družbe. /B. M. K./

Foto: Valter Leban

Ne spreglejte

Zaključek košarkarskega državnega prvenstva bo tretjič v Postojni

V četrtek, 9. maja, se ob 13.30 v telovadnici ŠC Postojna začne četrtfinale zaključnega košarkarskega …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja