Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Postojnska TIC Galerija s svežo ponudbo

TIC Galerija v Postojni bo po novem tudi prodajna. Poleg informacij za turiste bodo v galeriji na voljo izdelki ustvarjalcev društva Lokalc, ki trenutno združuje 15 umetnic in umetnikov.  Ti ustvarjajo keramiko, nakit, torbe, mila in vrsto drugih uporabnih izdelkov. Prvič so tako združili moči lokalni ustvarjalci in ponudniki, je ob odprtju med drugim dejala Vladka Krese, direktorica Zavoda Znanje. Pod okriljem njegove organizacijske enote Turizem namreč deluje galerija.

Po besedah Špele Gacin, vodje omenjene organizacijske enote, gre za leto dni staro zgodbo, ki je nastala ob razpisu projekta Kje je prostor v Postojni, ki je za en mesec dno ponudil v najem brezplačne prostore na Tržaški ulici. Priložnost je za to obdobje izkoristilo tudi društvo Lokalc, vendar se je kmalu izkazalo, da je to prekratko obdobje.  »Prenova ni sama po sebi prenova. Želeli smo, da v prostor vstopijo lokalke, in mu z majhnimi elementi vdihnejo  novo dušo,« pravi Gacinova.

V prvem prostoru so torej po novem na voljo izdelki lokalk, izdelki znamke postojnskega turizma. Pomembno ponudbo predstavljajo povsem novi izdelki blagovne znamke postojnskega turizma, ki so nastali s pomočjo priznane ilustratorke Polone Pačnik in oblikovalke Darje Klančar – Darke.

Predsednica društva Lokalc Mateja Premrl pove, da skušajo združiti lokalno javnost in kreativni potencial Postojne s turistično informacijskim centrom, kar je dajanje idej za turistično doživetje. Kot dodaja, je investicijo financiral zavod Znanje, organizacijska enota Turizem.

Poleg turističnih informacij lahko torej po novem v TIC Galeriji najdemo izdelke lokalnih ustvarjalcev, društvo Lokalc pa organizira tudi razne delavnice in kulturne dogodke in želi Postojnčane predvsem opomniti na dodano  vrednost, ki jo imajo ročno narejeni domači izdelki. In z vsakim kupljenim  izdelkom, kupimo tudi delček ustvarjalčeve duše.

Besedilo in foto:Blanke Markovič Kocen.

 

 

 

Jazz band Luka Matić trioMateja Premrl, predsednica društva Lokalc

Ne spreglejte

Na Blokah v integrirano dolgotrajno oskrbo starejših

Bloški svetniki so na februarski seji sprejeli 2,5 milijona evrov težak občinski proračun za leto …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja