Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Postojnske kinologinje nepremagljive na Poljskem

Pretekli konec tedna so se  tri članice Kinološke enote za reševanje in Kinološkega društva Šavs iz Postojne s štirimi psi udeležile tekme Hard dog race na Poljskem. Gre za 6 km dolgo progo s 16 ovirami, ki jo morata skupaj preteči vodnik in pes. Na tekmi je sodelovalo 212 udeležencev, od tega 134 žensk.

Za razliko od junijske vročine, so Postojnčanke na Poljskem pričakali mraz, veter in dež. Vseh šest kilometrov trase je bilo prekrite z blatom ali vodo. Ovire, ki niso bile vodne, so bile mokre in spolzke. Proga si je resnično zaslužila oznako “hard”, pravi Brina Pungerčar, ki je progo najprej pretekla z dobermanko Sago, nato pa še z argentinsko dogo Nemom.

Tokrat je ekipa Šavsark štela tri vodnice in štiri pse. »Dvakrat preteči progo se je izkazalo za manjši izziv od pričakovanega. Bolj presenetljiva je bila izredna razlika v premagovanju proge z dvema različnima psoma. Med tekom s Sago in Nemom ni nobene primerjave. Za dobermanko je tek kot dihanje in to, da mora za sabo vleči še mene, zgolj dodatna motivacija. Medtem, ko dogotu ni do teka, še manj pa do tega, da bi me vlekel, vendar obožuje ovire in bi šel zame tudi skozi ogenj. Sagina neizmerna energija in poslušnost na ovirah nama je sicer “privlekla” prvo mesto med ženskami, vendar so bili spusti po blatnih klancih in lesenih klančinah skoraj samomorilski,« je tekmo opisala Brina.

KD Šavs/ Blanka Markovič Kocen

Ne spreglejte

Danes v Cerknici žagajo babo, Butalci prevzemajo oblast

Zaradi epidemije s korona virusom je Pustno društvo Cerknica odpovedalo vse javne prireditve. Ampak pust …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja