Obvestilo

Postojnske “prevare”

Kulturni dom v postojni je v četrtek, 29. 10. 2015, dobesedno pokal po šivih. Dvorana je bila do zadnjega kotička zapolnjena z ljubitelji gledališča, ki so se letos vpisali v abonma. Prva iz seznama sedmih predstav je bila komedija Prevare, ki jo je občinstvu predstavilo Mestno gledališke Ljubljansko.

Šest igralcev je s preobleko in značajskimi hipnimi spremembami zaobjelo štirinajst komedijskih vlog. V predstavi spremljamo vrsto komičnih zapletov, ki ju poleg dvojčkov ustvarjajo tudi drugi pisani liki, v katerih prepoznamo nabrito služinčad, zaljubljenega študenta, glasna in prevzetna kuharja in celo predstavnico najstarejše obrti. Igro je na zanimiv način dopolnjevala luč in živa glasbena spremljava s strani pianista.

Besede, pripovedne ali v rimah, ter komične situacije posameznih karakterjev so dodobra nasmejale občinstvo v dvorani. Ni vrag, da se niso v kateri izmed kočljivih situacij prepoznali tudi sami in se povrh tega videnemu še smejali. Gledališče resda prikazuje resnico sveta, a jo zna zapakirati v takšno različico, ki bo ljudem najbližja in kot kaže ljudje še vedno najraje prisegajo na komedijo in smeh.

Besedilo in foto: Maja Batagelj

 

Ne spreglejte

Pivka je doma v Sloveniji in Evropi

Ob prazniku Občine Pivka je osrednji dogodek, slovesna prireditev v Krpanovem domu, izzvenel kot svojevrsten …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja