Obvestilo

Postojnski dijaki v svetovnem vrhu

V Lillehammerju na Norveškem je med drugim in petim avgustom potekalo 33. Svetovno prvenstvo v gozdarskih veščinah, na katerem so sodelovale ekipe iz 28-ih držav. Večji del slovenske reprezentance so sestavljali učitelji in dijaki SGLŠ Postojna.

Učitelj Janez Meden je tekmoval med profesionalci, dijakinja Ines Frančeškin je preizkusila žensko konkurenco, dijak Domen Lahajnar je tekmoval v konkurenci tekmovalcev v starosti do 24 let, učitelj Boris Samec pa je bil trener celotne slovenske profesionalne reprezentance. V slovenski reprezentanci sta tekmovala še Robert Čuk in Jure Škufca.

SGLŠ-jevci so v svetovnem merilu dosegli izjemne rezultate: Janez Meden je s tretjim mestom v skupni razvrstitvi med profesionalci in drugim mestom v podiranju dreves dosegel najboljše uvrstitve slovenskih tekmovalcev, odkar hodijo slovenski sekači na svetovna prvenstva profesionalcev.
Prvič je bila v državni ekipi tudi ženska predstavnica Ines Frančeškin, dijakinja tretjega letnika v izobraževalnem programu gozdarski tehnik. Dosegla je drugo mesto v skupni razvrstitvi vseh disciplin v ženski konkurenci  in tretje mesto v podiranju drevesa ter prvo mesto v skupinski štafeti deklet (relay race).
Domen Lahajnar, dijak tretjega letnika izobraževalnega programa gozdarski tehnik je  petim mestom v skupni razvrstitvi vseh disciplin med tekmovalci do 24. let samo še dopolnil sijajno zbirko dosežkov SGLŠ-jevcev na svetovnem prvenstvu.

Dijaki postojnske srednje gozdarske in lesarske šole  so na svetovnem prvenstvu ponovno dokazali visoko profesionalnost strokovnega dela na področju gozdarstva v Postojni in so več kot dostojno predstavili tudi profesionalno delo slovenskih gozdarjev.

Vir: postojna.si

 

Ne spreglejte

Defibrilator na Slivnici

Dom na Slivnici je od včeraj bogatejši za dve pridobitvi: na njegovo zunanjost so namestili …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja