Obvestilo

Postojnski gasilci vnovič odlični v Fire combatu

Preteklo  soboto se je v Žireh, v organizaciji domačih gasilcev odvijala 6. tekma za državno prvenstvo, kjer je bilo prijavljenih skoraj 50 parov v štirih kategorijah. Postojnski gasilci so vnovič osvojili sijajni prvo in tretje mesto.

PGD Postojna-NAGRAJENCI

 

Luka in Petra (na sliki) sta v konkurenci mešanih dvojic med petimi pari ponovno osvojila visoko 3. mesto. Sandi in Anže pa sta v najhitrejši kategoriji do 30 let s časom ene minute in 59 sekund že drugič zapored zmagala. Postavila sta tudi najhitrejši čas dneva in osvojila prehodni pokal Maštikl. Zadnja sedma tekma bo v soju žarometov 10. oktobra v Litiji.

PGD Postojna-Luka in Petra

PGD Postojna je največje gasilsko društvo v Gasilski zvezi Postojna in tudi eno najstarejših v tem delu Slovenije, saj njegova ustanovitev sega v daljnje leto 1880, po nekaterih podatkih celo leto ali dve prej.

Danes PGD Postojna opravlja svoje naloge kot gasilska obvezna lokalna javna služba. Ima status osrednjega gasilskega društva in je z vladno uredbo zadolženo za izvajanje nalog zaščite in reševanja ob nesrečah z nevarnimi snovmi, nesrečah v cestnem prometu in ob nesrečah na vodi. Območje, na katerem kot osrednja enota izvaja zaščito, reševanje in pomoč ob najrazličnejših nesrečah, sodi med najbolj ogrožene v Sloveniji.

Andrej Tratnik

Foto: arhiv PGD Postojna

PGD Postojna-VODILNA PGD Postojna 1 PGD Postojna 2

Ne spreglejte

Postojnska jama praznuje: 200 let vodniške službe

Z včerajšnjim dogodkom v Koncertni dvorani Postojnske jame smo svečano zaznamovali jubilejno leto: 200 let …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja