Obvestilo

Postojnski lionisti bodo z novo dobrodelno akcijo pomagali dečku Lovru

Lions Klub Proteus Postojna pripravlja prodajno razstavo slik, izkupiček bodo namenili  dečku Lovru, ki živi z gluhimi, a skrbnimi starši, in potrebuje strokovno pomoč.

Postojna – Lions klub Proteus Postojna deluje že 21. leto. Duh svobode, prijateljstva in medsebojne pomoči, temeljna ideja lionizma, je člane postojnskega kluba v preteklih letih vodila v humanitarno poslanstvo, kar so upravičili s številnimi dobrodelnimi akcijami v dobrobit  ljudem, pretežno otrokom, ki so jo v danem trenutku najbolj potrebovali. »Tudi v našem klubu se odražajo družbene in gospodarske razmere. Odzivnost javnosti je manjša, člani kluba pa kljub temu poskušamo vztrajati na zastavljeni poti in ta nas vsak dan pripelje do novih stisk in potreb, ki jim poskušamo prisluhniti,« je povedal predsednik postojnskih lionistov Uroš Petohleb.

Pred leti so organizirali likovno kolonijo, na kateri so vode Notranjske navdihnile osemnajst slikarjev, ki so s svojim umetniškim delom in plemenitim dejanjem pripomogli k lepšemu in prijaznejšemu življenju sočloveka.  Nekaj likovnih del je ostalo v lasti kluba in čakalo na najprimernejši trenutek ali na neko res posebno potrebo.

Lovro je razigran fantič, ki obiskuje otroški vrtec v Postojni. Tako kot drugi otroci rad veliko govori in se povsem umiri, ko prisluhne pravljici. S starši živi  v majhnem najemniškem stanovanju. Oba starša sta popolnoma gluhonema, nezaposlena in prejemata denarno socialno pomoč ter otroški dodatek. Oče se trudi najti zaposlitev in si želi biti koristen družbi, vendar pa je njegova invalidnost za delodajalce prevelika ovira. Starša sta v odnosu do sina zelo skrbna in čustvena, vendar se je v letošnjem letu izkazalo, da je nujno potrebna socializacija otroka na način, da v družino prihaja  študentka socialnega dela, ki je vez med gluhim in slišečim svetom. Center za socialno delo v Postojni je dosedanjo pomoč ocenil kot zelo uspešno, žal pa samo kratkotrajno. Lions klub Proteus Postojna želi pomagati Lovru in mu tudi v naprej omogočati ustrezno strokovno pomoč. Usoda ga je prikrajšala, da bi že  od ranih let živel polno in ustvarjalno, brezskrbno in povsem enakovredno s sovrstniki.

Ob tej priložnosti vas vljudno vabimo na odprtje prodajne razstave slik, na temo vode, ki bo v petek 16. decembra, ob 19:00 v prostorih TIC-a v Knjižnici Bena Zupančiča v Postojni. Slike bodo na prodaj do odprodaje le-teh, na odprtju razstave pa bo mogoče darovati tudi prostovoljne prispevke. Za več informacij pokličite 041/782-783.

Slike si lahko ogledate od nedelje dalje tudi na: www.lc-proteus.2gostuj.com ter https://www.facebook.com/LionsPostojnaProteus/

Izkupiček od prodaje slik bo v celoti namenjen Lovru, da bo njegov nasmeh bolj  vesel, da bo njegov glas bolj razumljiv in njegovo mlado življenje bolj običajno.

NzN

Foto: arhiv LC Postojna

Ne spreglejte

Večer folklore v Cerknici

Kulturni dom v Cerknici je sinoči gostil Območno revijo folklornih skupin in poustvarjalcev glasbenega izročila …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja