Obvestilo

Postojnski lionisti z dobrodelnim plesom na pomoč materam v stiski

V Plesnem centru Urška Postojna bo v soboto, 25. marca, na materinski dan, potekal humanitarni plesni večer, ki ga letos prvič pripravlja Lions klub Proteus  Postojna na pobudo svojega člana  Marjana Nagodeta, ki upa, da bo ta humanitarni dogodek ob materinskem dnevu postal tradicionalen.

»Na ples vabimo vse ljudi dobre volje, ki se radi zavrtijo ob dobri glasbi in v prijetni družbi, ob tem ko se imajo sami lepo, pa pomislijo tudi na tiste, ki so v stiski,« je za spletni portal Novice z Notranjske povedal predsednik postojnskega lions kluba Uroš Petohleb in poudaril, da ne gre za elitizem temveč za ples z dobrim namenom.

Tako v Postojni kot drugje po Sloveniji je veliko mamic potrebnih pomoči, gre pa za eno najranljivejših skupin, so prepričani v Lions klubu Proteus Postojna. »Stroški se z rojstvom otrok povečajo, socialne razlike pa takrat najbolj udarijo na plano. Težke socialne razmere se dopolnjujejo tudi z duševno stisko in vprašanjem, kaj kot dober starš storiti, da bo moj otrok lahko kar se da kvalitetno živel in se ne bo bistveno razlikoval od svojih sovrstnikov. To so težka stanja,« pove Petohleb.  »Mamicam bomo po predhodnem posvetu s centrom za socialno delo pokrili najnujnejše potrebe, navado imamo, da raje kupimo potrebne dobrine kot izročimo denar.« Sredstva bodo zbirali s prostovoljnim dobrodelnim prispevkom.

Občani Postojne in okoliških občin so po sogovornikovem mnenju pripravljeni pomagati ljudem v stiski, res pa je, da so včasih malce zadržani. »Ob tej priložnosti jih zato vnovič vabim, da stopimo skupaj brez nepotrebnih pomislekov,« še dodaja. Da bi zbrali čim več sredstev, bo Si.mobil Postojna donatorsko pokril vse stroške dogodka.

Tisti, ki se plesa ne morejo udeležiti, lahko prispevajo sredstva tako, da jih nakažejo na naš račun številka SI56 1010 0003 6127 839 odprt pri Banki Koper, s pripisom ZA NAŠE MAMICE! Sredstva se bodo v celoti namenila mamicam v stiski. Vabljeni v soboto, 25. marca, od 20.00 naprej v Plesni center Urška Postojna na Volaričevi 8 v Postojni.

Blanka Markovič Kocen

Foto: arhiv Plesne šole Urška Postojna

 

Ne spreglejte

Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana stopili na prste kriminalcem

Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana smo minulo sredo na podlagi izdanih odredb s strani Okrožnega sodišča …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja