Obvestilo

Postojnski lions klub zbira rabljena očala

Lions klub Proteus Postojna je novo lionistično leto začel z dobrodelno akcijo zbiranja odsluženih korekcijskih in sončnih očal, ki so jo poimenovali RECIKLIRAJ OČALA. V njenem okviru so postavili tri zbirne točke, kamor bodo občani lahko prinesli svoja očala, ki jih ne potrebujejo več. Zbirne točke so v Vaši očesni optiki Postojna, ki deluje v Mercator centru Postojna, Vaši očesni optiki Cerknica v Zdravstvenem domu Cerknica in v Zdravstvenem domu Ilirska Bistrica. Zbrana očala bodo namenili tistim, ki si sami ne morejo privoščiti nakupa novih korekcijskih očal, predvsem prebivalcem v ekonomsko manj razvitih državah.

»Na svetu sta več kot dve milijardi ljudi, ki nimajo dostopa do okulistične diagnostike. Žalostno pa je, da si tudi v Evropi in naprednem delu sveta vse več ljudi ne more privoščiti novih očal z dioptrijo, kaj šele sončnih,« je poudaril Uroš Petohleb, predsednik Lions kluba Proteus Postojna, ki se je s tem pridružil vseslovenski in tudi širši mednarodni akciji zbiranja rabljenih očal. Bodo pa zbirne točke postojnskega lions kluba za razliko od vseslovenske akcije, ki je časovno omejena, postavljene stalno, tako da bodo občani rabljena očala v za to namenjene zabojnike lahko oddali kadarkoli v letu.

Petohleb je izrazil zadovoljstvo, da akcija obsega vsa območja, ki jih pokriva klub, postojnsko, cerkniško in ilirskobistriško, in da v njej sodeluje z lokalnim okoljem. Za sodelovanje se je posebej zahvalil Ameli Lekić, lastnici Vaše očesne optike Cerknica in Postojna, kjer je tudi potekala predstavitev akcije.

»Helen Keller, ameriška slepa pisateljica, ena tistih, ki je pomembno vplivala na lionizem v svetovnem merilu, je nekoč na vprašanje, kaj je še hujše kot slepota, odgovorila, da je najhuje videti, pa ne imeti vizije. Vizija našega kluba je v letošnjem letu, ko obeležujemo 100-letnico lionizma, pomagati mladim, slepim in slabovidnim in tistim, ki imajo težave v  duševnem zdravju.  Da bomo lahko pri svojem delu uspešni, pa je pomembno, da sodelujemo z ljudmi, ki nas razumejo in ki razumejo sočloveka,« je na začetku novega lionističnega leta še izpostavil Uroš Petohleb.

Vir: Lions klub Proteus Postojna

lions-postojna3

 

lions-postojna4lions-postojna5

Ne spreglejte

Odprtje drsališča in prižig prazničnih luči zavrtela Praznično kolo Logatec

Nenavadno toplo zimsko vreme sinoči sicer ni šlo na roko organizatorjem ledene ploskve, je pa …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja