Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Postojnski lokostrelci blesteli na treh tekmah

Pretekli konec tedna so se članice in člani postojnskega lokostrelskega kluba Mins udeležili kar treh tekmovanj, na nedeljskem pa so bili tudi gostitelji oz. organizatorji.

Srednjeevropski pokal , Gallizien, Avstrija

V soboto je v Avstriji, v kraju Gallizien potekala druga tekma za Srednjeevropski pokal v lokostrelstvu, na katerem so nastopili tudi trije MINS-ovci z ukrivljenim lokom  in vsi so lahko zadovoljni s svojimi nastopi. Po kvalifikacijah je Rok  Bizjak med člani zasedel peto mesto, Matic Jager je med kadeti tretjega, Nala Jurca pa je bila med kadetinjami  najboljša.

V popoldanskem času so potekali dvoboji. Tokrat se je najbolje odrezala Nala Jurca, saj je z rezultati 6:0, 6:2 in 6:0 slavila skupno zmago, Matic Jager je klonil šele v polfinalu, vendar pa v malem finalu zmagal z 6:2 in osvojil tretje mesto. Rok Bizjak je po dvobojih tokrat osvojil peto mesto.

Arrowhead Snežnik

V soboto se je v okolici grada Snežnik  odvila tekma za Slovenski Arrowhead pokal. Tekme se je udeležilo tudi šest MINS-ovcev. Med veterani ukrivljeni lok je Stane Natlačen zasedel prvo mesto. Med veterani goli lok je bil Vlado Šivec tretji, Edo Mekina pa četrti. Pri mladinkah ukrivljeni lok si je Iva Rusjan pristreljala prvo mesto, ravno tako je bil prvi Primož Mekina med kadeti sestavljeni lok. Pri dečkih ukrivljeni lok si je  Aljaž Kaluža pristreljal prvo mesto.

Pokal tradicionalnih lokov – Pivka

V Parku vojaške zgodovine Pivka se je v nedeljo odvila 5. tekma pokala tradicionalnih lokov v organizaciji postojnskega lokostrelskega kluba. Tekme v lepem sočnem vremenu se je udeležilo 86 tekmovalcev iz Slovenije in Hrvaške. MINS-ovih tekmovalcev pa je bilo kar 26. Seveda pa so odnesli domov tudi nekaj medalj. Med najmlajšimi Instinktivni lok – liliput se je najbolje odrezal Timotej Obreza Škerjanec ki je zasedel tretje mesto. Pri ženskah dolgi lok  je  Natlačen Vanda osvojila drugo mesto. Med ženskami instinktivni lok je bilo zelo napeto, saj je bilo med prvimi tremi le po dve piki razlike, na drugo mesto pa se je zavihtela Maruša Gajić. V kategoriji goli lok ženske je slavila Nika Smrdu, pri moških goli lok pa je bil Vlado Šivec prvi in Miran Kaluža drugi.

Konrad Jurca

Foto: Igor Gajić (K. J.)

                                     Matic Jager

Matej Grad

 

Mladi MINS-ovci

 

Ne spreglejte

Kocke štirje letni časi v Notranjskem regijskem parku

Jekleni količki v Rešetu ob Cerkniškem jezeru so dolgo samevali, pred dnevi pa so dobili …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja