Obvestilo

Postojnski lokostrelci pripravljeni na mladinsko evropsko prvenstvo

V drugi polovici maja v Roveretu v Italiji poteka Evropski mladinski pokal. Tekmovanja so se v okviru reprezentance udeležili tudi trije člani postojnskega lokostrelskega kluba: Nala Jurca, Matic Jager in Nik Bizjak.

V kvalifikacijah je Nala dosegla triindvajseto mesto, Matic je bil enaintrideseti, Nik pa dvaindvajseti. V izločilnih dvobojih je Nala v 1/16 finala najprej premagala Poljakinjo z 6:0 potem pa v 1/8 finala žal izgubila proti Francozinji z 1:7 in se tako uvrstila na končno deveto mesto. Matic je izpadel v 1/24 finala proti Turku z 0:6 in se tako uvrstil na končno triintrideseto mesto. Nik je ravno tako izgubil v 1/24 finala proti Belgijcu z 5:6 po shoot-offu in se na koncu uvrstil na triintrideseto mesto. Nala je v mešanih ekipah tekmovala skupaj z Žigo Ravnikarjem (na vodilni fotografiji) in sta se v kvalifikacijah uvrstila na odlično deveto mesto, v izločilnih dvobojih sta premagala ekipo Danske z 5:3, žal pa sta nato v 1/4 finala izgubila proti ekipi Francije z 2:6 in se na koncu uvrstila na šesto mesto. Matic je tekmoval v mešani kadetski ekipi skupaj z Špelo Ferš in po kvalifikacijah sta se uvrstila na deseto mesto, v 1/8 finala pa sta žal izgubila proti ekipi Turčije z 0:6 in se tako uvrstila na končno deveto mesto.

Vse trije pa so si z dobrim streljanjem v dosedanjem delu sezone zagotovili vstopnice za Mladinsko evropsko prvenstvo, ki bo konec junija v Patrasu v Grčiji.

… odlični tudi na SLO 3D pokalu …

V soboto se je v Zaplani odvila tretja tekma za SLO 3D pokal. Tekmovanja se je udeležilo trinajst MINS-ovcev. Barbara Obreza je med članicami goli lok zasedla četrto mesto, Vanda Natlačen pa je bila med članicami dolgi lok prva. Matej Grad je bil med člani dolgi lok drugi, Andrej Natlačen pa tretji. Med veterani goli lok se je Vlado Šivec zavihtel na tretje mesto, v isti kategoriji je bil Miran Kaluža šesti, Edo Mekina pa sedmi. Stane Natlačen je med veterani dolgi lok zasedel sedmo mesto, Primož Mekina pa je bil med kadeti sestavljeni lok drugi. Aljaž kaluža je v kadetski konkurenci goli lok zasedel peto mesto. Timotej Obreza Škerjanec je ponovno pokazal odlično formo, saj se je med dečki goli lok ponovno zavihtel na prvo mesto, Nik Stančič je bil isti kategoriji peti, Vitan Golubovič Blaško pa sedmi.

Konrad Jurca

Slovenska reprezentanca in navijači

 

Ne spreglejte

Postojna: Oktetu Bori priznanje Miroslava Vilharja

Na večer ob slovenskem kulturnem prazniku so se v Postojni z osrednjo prireditvijo poklonili največjemu …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja