Obvestilo

Postojnski lokostrelci z zlatom in srebrom na evropskem prvenstvu

 V Bukarešti v Romuniji je od 18.-23.7.2016  potekalo  15. Evropsko lokostrelsko prvenstvo mladincev in kadetov.  Na tekmovanju v osmih kategorijah je nastopalo  345 tekmovalcev iz 36 držav. Slovenske barve sta zastopala tudi Rok in Nik Bizjak (na vodilni sliki tretji z leve), ki sta se v postopku kvalifikacij uvrstila v slovensko reprezentanco.

Kvalifikacije Evropskega prvenstva so štele  tudi kot druga tekma Evropskega mladinskega pokala. V njem si je odlično drugo mesto in srebro v končni razvrstitvi pristreljal  Rok Bizjak, ki je za prvouvrščenim Francozom Chiraultom zaostal le za krog. Posamično je zasedel 9. mesto, prav tako ekipno.

Pomemben uspeh je z osvojeno zlato medaljo in s tem naslov evropskega prvaka dosegla ekipa kadetov v postavi Žiga Ravnikar, Žan Lukšič in Nik Bizjak, ki je suvereno z rezultatom 6:2 v finalnem dvoboju premagala ekipo Španije. Da so prišli do naslova so pred tem premagali po kvalifikacijah deveto uvrščeno ekipo Poljske z rezultatom 5:4, prvouvrščeno ekipo Rusije z rezultatom 6:2 in zelo močno, po kvalifikacijah četrto uvrščen Francoze s  5:3.

Za Roka je bil to zadnji nastop za mladinsko reprezentanco, saj jo po dveh uspešnih sezonah in osvojenih šestih medaljah na mednarodnih prvenstvih zapušča in se bo posvetil tekmam v članski konkurenci.

Besedilo in foto: Konrad Jurca

Mins-Rok bizjak na ramnih članov slovenske reprezentanceRok Bizjak na ramenih članov slovenske mladinske reprezentance

Ne spreglejte

Postojnska jama praznuje: 200 let vodniške službe

Z včerajšnjim dogodkom v Koncertni dvorani Postojnske jame smo svečano zaznamovali jubilejno leto: 200 let …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja