Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Postojnski maturanti odplesali novim izzivom naproti

Točno opoldne so Titov trg v Postojni objeli ritmi četvorke, pozneje pa tudi angleškega valčka, kan kana, manjkala pa nista niti sirtaki in seveda polka. Od šolskih klopi se je poslovila najmanjša generacija v zgodovini, a dogodek, ki ga tradicionalno pripravlja Plesna šola Urška Postojna, ni bil zato nič manj slovesen. Postojnski maturanti so se tako v sinhronizirani četvorki pridružili vrstnikom iz 70 slovenskih in evropskih mest.

Po generalki so mlade plesalke in plesalce nagovorili ravnateljici Helena Posega Dolenc in Cvetka Kernel ter podžupan Andrej Berginc. »Tisto, kar se vam je še včeraj zdelo daleč, je danes pred vami.  Končuje se eno obdobje življenja in začenja drugo, ko greste novim izzivom naproti. Želim, da bi bilo na vaših življenjskih poteh čim manj zgrešenih smeri in čim več doseženih ciljev,« je med drugim dejala Helena Posega Dolenc,  medtem ko je Cvetka Kernel opomnila,  da so v  življenju vse možnosti uravnotežene in maturantom položila na srce, naj bodo pogumni in življenje kot tako razumejo.  Mladim sta zaželeli veliko znanja in kanček sreče v eksternih  preverjanjih, ki jih čakajo v naslednjih tednih.

»Iskrene čestitke, danes je vaš dan. Po zrelostnem izpiti greste v novo obdobje. V prihodnosti vas čaka še dosti dela. Ne izgubite medsebojnih stikov,« pa je med drugim dejal podžupan Andrej Berginc.

Letošnje maturantske parade v Postojni se je udeležilo 96 plesalcev – v Ilirski Bistrici, za primerjavo, 40 – kar je v primerjavi s prejšnjimi leti, ko jih je plesalo tudi po 300, malo, vendar je bil današnji mladostni zagon kljub temu veličasten.

Maturantska parada je od leta 2001 do danes v sinhroni ples povezala preko 310.000 maturantk in maturantov iz več kot 100 evropskih mestih in 10 držav. Tako se je kar devetkrat vpisala v Guinnessovo knjigo rekordov!

»Pa vendar Maturantska parada pomeni veliko več kot še en Guinnessov rekord. Parada je naše darilo vsakoletni generaciji maturantov in postaja tradicionalni praznik plesa za dijake po vsej Evropi,« pa poudarjajo v Plesni šoli Urška Postojna.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

 

 

 

 

Ne spreglejte

V Pivki nove okužbe s koronavirusom

V občini Pivka so danes zabeležili več novih okužb s koronavirusom. Kot je potrdil poveljnik regijskega štaba …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja