Obvestilo

Postojnski štab CZ aktivno zoper koronavirus

Štab CZ Občine Postojna sporoča, da so občanom med 7. in 20. uro na telefonski številki 05 7280 700 in kriznistab.postojna@gmail.com na voljo vse informacije v zvezi s koronavirusom.

Prav tako vabijo k rednemu spremljanju spletne strani Občine Postojna in facebook profila Občine, kjer so vse informacije redno ažurirane.

Za vse splošne posvete glede koronavirusa v Zdravstvenem domu Postojna odpirajo posebno telefonsko številko – 05 700 04 37, na katero lahko sporočate vprašanja glede koronavirusa, vse dni v tednu od ponedeljka do petka od 8h do 18h.

Tudi Občina Postojna bo sledila zgledom in pristopila k ‘samooskrbi’ za zagotavljanje zadostnega števila zaščitnih mask. Zanje bodo poskrbele pridne šivilje iz občine. »Na ta način želimo zagotoviti, da bi zaščitne maske dobili vsi zavodi in podjetja v občini, ki so izkazala potrebo,« sporočajo iz štaba CZ.

Za delo na terenu se je v prejšnjem tednu v Postojni prijavilo 83 prostovoljcev. Prijave so tudi še odprte. K opravljanju prostovoljskih del se lahko prijavite prek obrazca na naslovu:

https://forms.gle/crcEnbFV22qRJu9q7. S prostovoljcem bo Občinski štab CZ po potrebi vzpostavil stik in ga aktiviral.
Obenem poudarjajo, da se tovrstnih aktivnosti ne lotevajte sami, temveč v okviru Civilne zaščite.  Če imate še kakšen predlog za izboljšanje in lajšanje življenja prebivalcev v občini, lahko to sporočite na naslov kriznistab.postojna@gmail.com.

Zadnje dni se je vzpostavilo nujno varstvo otrok. Tri družine so izrazile potrebo po nujnem individualnem varstvu in to se jim je zagotovilo v okviru prostovoljske pomoči. Pomoč so ponudile prostovoljke osnovnih šol in iz vrtca Postojna Varstvo lahko uveljavljajo le starši, ki so v izrednih razmerah dolžni še naprej opravljati svoje delo na delovnem mestu.

Vzpostavili so interventno oskrbo starejših in oseb v karanteni. Interventna pomoč je namenjena starejšim (nad 65 let), gibalno oviranim in tistim, ki zaradi ukrepov zajezitve širjenja koronavirusa oz. okužbe ne morejo ali ne smejo zapustiti stanovanja in se sami ali s pomočjo sorodnikov, sosedov ali prijateljev ne morejo oskrbovati z najnujnejšimi življenjskimi potrebščinami, kot so živila, zdravila in higienski pripomočki. Zaenkrat je bila s strani občanov izkazana potreba po toplih obrokih, ki smo jih zagotovili prek Zavoda Pristan in Doma upokojencev Postojna.

»Lokalne ponudnike (gostince in kmetije) smo pozvali, da občanom ponudijo dostavo na dom. Zavedamo se, da se je treba v tem času izogibati večjim trgovinam, zato smo naredili seznam ponudnikov, ki bi bili pripravljeni dostaviti živila tudi na dom. Seznam najdete na naši spletni in facebook strani,« sporočajo iz postojnskega štaba CZ, kjer so iskali tudi dodatne spletne trgovine z živili izven občine Postojna, ki tudi dostavljajo na dom v našo občino. »V naslednjih dneh bomo navezali stik tudi z večjimi trgovinami, ki imajo v Postojni svoje poslovalnice, da bi omogočili dostavo živil na dom. Stik smo navezali tudi s ponudniki domače hrane za prodajo na tržnici pred Primorko.«

Občinski štab Civilne zaščite Občine Postojna poziva občane, da ne izvajajo kurjenja v naravnem okolju na območju občine Postojna. Poziv je izdan z namenom zmanjšanja možnosti nastanka požara v naravnem okolju in posledično zmanjšanja obremenitve sistema zaščite in reševanja.

Štab CZ Občine Postojna

 

Ne spreglejte

Pohod – izziv za gibalno ovirane osebe

V soboto, 25.05.2024, bo od 10h naprej potekal pohod za gibalno ovirane osebe. Izpred Ekomuzeja Pivških presihajočih …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja