Obvestilo

Postojnski svetniki kritično o Visop-u

Postojnski svetniki so na sinočnji 10. seji  osrednjo pozornost namenili  Viziji in strategiji Občine Postojna, na katero pa so imeli vrsto kritičnih pripomb.

Predvsem jih je motilo to, da je bil vodja projekta mag. Drago Keršič (na vodilni fotografiji prvi z leve), ki je dokument na seji tudi predstavil, po razpravi pa je teatralno zapustil  prizorišče, ne da bi bil pripravljen odgovarjati na mnoga vprašanja novinarjev. Keršiču  so svetniki očitali povezavo z razvpitim Teodorjem Kocmanom, prvim možem  družbe Postojna turizem, ki gre v likvidacijo.

Kot je uvodoma pripomnil Branko Milharčič, SMC, so problematična področja v dokumentu prepuščena stihijskemu obravnavanju, kriterijev, ki bi opredelili pomembnost posameznih projektov, pa ni.

Podžupan Stanko Markovčič je v imenu svetnikov stranke Desus opozoril, da je program še vedno premalo konkreten, pri predlaganih projektih pa niso predvideni viri financiranje.

Erika Dekleva, SMC ni  prepričana, da gre za skupno vizijo, saj pri nastajanju dokumenta niso sodelovali. Po njenih besedah Visop prepozna ključne probleme, ne ponuja pa ustreznih ukrepov.

»Po letu dni smo dočakali prvo izpolnitev županove predvolilne obljube, Visop, plačali pa ga bomo davkoplačevalci  – nekaj deset tisoč evrov,« pa je dejal Zvonko Černač, SDS, ki je prepričan, da bi moral župan strategijo plačati iz svojega žepa.  Ta potem Černačevega predloga ni dal na glasovanje – roko na srce, bilo bi preveč tvegano – vprašanje pa je, ali ni župan s tem kršil poslovnika.

Na koncu je bil sprejet sklep, da so se svetniki z Visopom seznanili.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

OS Postojna-30112015

Ne spreglejte

Pohod – izziv za gibalno ovirane osebe

V soboto, 25.05.2024, bo od 10h naprej potekal pohod za gibalno ovirane osebe. Izpred Ekomuzeja Pivških presihajočih …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja