Obvestilo

Postojnski svetniki na poletni seji o kadrovskih zadevah

Postojna – Postojnski svetniki so se zaradi nekaterih nujnih kadrovskih zadev, natančneje, imenovanj predstavnikov občine v svete oziroma nadzorne svete javnih zavodov, sešli na redni seji, ki se je kljub počitniškemu času ponašala z visoko udeležbo, a tudi z maratonsko dolžino, saj je trajala skoraj pet ur. Po pooblastilu župana Igorja Marentiča jo je vodil podžupan Stanko Markovčič.

Zapleti kot davek demokracije?

Zapletlo se je že uvodoma, pri imenovanju predstavnikov Občine Postojna v svet Zavoda Znanje Postojna, saj je dosedanjim mandat potekel že 6. junija. Po tajnem glasovanju sta nesporno večino dobili dve od treh predlaganih kandidatov, in sicer Maja Pamič in Tatjana Hvala, Uroš Petohleb pa kljub po neuradnih informacijah poprej usklajenemu predlogu ni zbral dovolj glasov, tudi po ponovljenem glasovanju. Pristojna komisija je zato predlagala novega kandidata, Andreja Smerduja, zaposlenega v Postojnski jami, ki je bil tudi izvoljen v svet omenjenega zavoda.

Gladko ni šlo niti pri imenovanju predstavnika občine v nadzorni svet JP Kovod Postojna, saj predlaganega Branka Milharčiča na ta položaj niso imenovali, izvoljen pa je bil Andrej Poljšak.

V prvem poskusu pa je bilo opravljeno imenovanje Miha Uhlja za predstavnika občine v svet Zavoda Šolski center Postojna.

Predsedujoči je zaplete komentiral z besedami: »Tudi to je davek demokracije.«

Svetniki so po dveh urah kadrovanja potrdili spremembe Odloka o kategorizaciji občinskih cest v Postojni, ne pa tudi spremembe Poslovnika občinskega sveta.

Zasebno partnerstvo pri energetski sanaciji

Občinski svet je kljub nekaterim pomislekom zoper zasebno partnerstvo dal soglasje k nadaljevanju postopkov k pridobitvi zasebnega partnerstva pri energetski sanaciji javnih objektov v občinski lasti po modelu energetskega pogodbeništva. Urban Pintar, podsekretar za investicije:

 

Svetniki so ob koncu dali še soglasje k sistemizaciji delovnih mest in številu oddelkov v Vrtcu Postojna in osnovni šoli Prestranek – Vrtcu Prestranek ter sprejeli letni načrt razpolaganja z nepremičnim premoženjem občine.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

Ne spreglejte

Bliža se Furmanski praznik v Postojni!

V organizaciji Turističnega društva Postojna bo v nedeljo, 7. julija 2024, v Parku Postojnska jama …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja