Obvestilo

Postojnski svetniki pogrešajo strategijo razvoja občine

Postojnski svetniki so včeraj nadaljevali osmo prekinjeno sejo, osrednjo pozornost pa so namenili razvojnim programom in razvojnim usmeritvam občine. Točka je bila na dnevni red uvrščena na pobudo sedmih svetnikov s prvopodpisanim Janezom Vidmarjem. Po mnenju predlagateljev  se namreč občinski svet v začetku nove finančne perspektive mora seznaniti z  odgovori na vprašanja, od katerih je odvisen nadaljnji razvoj občine.

»Popisanega papirja je dovolj, zdaj čakamo na izvajanje,« je bil kritičen Zvone Černač, SDS, in pripomnil, da so bili vsi ti dokumenti najverjetneje spisani zato, da bi nekdo zaslužil denar.

Župan Igor  Marentič je spomnil, da so strategijo občine obljubili že med volitvami in z namenom čim boljše priprave anketirali občane in  gospodarske družbe ter vanjo dodali številne nove projekte. Dejal je, da vsi zaradi političnih in finančnih razlogov najbrž ne bodo uresničeni, so pa bili v strategijo umeščeni z najboljšim namenim.

Župan naj bi v tednu dni pripravil način in časovnico predstavitve strategije razvoja, svetniki pa se bodo z njo seznanili na seji občinskega sveta, 15. novembra oziroma pred sprejemanjem proračuna za leto 2016.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen.

Ne spreglejte

Festival divje hrane Zeleni kras, nov mejnik v kulinarični ponudbi destinacije

V središče majskega Festivala divje hrane Zeleni kras so organizatorji – RRA Zeleni kras in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja