Obvestilo

Postojnski svetniki sprejeli rekorden proračun

Med največjimi investicijami postojnske občine v letu 2017 bodo popolna prenova vodovoda, kanalizacija in izgradnja gasilsko-reševalnega centra. Proračun na prihodkovni strani znaša  26, na odhodkovni pa 29 milijonov evrov. Razliko bodo krili z zadolževanjem, čemur so opozicijski svetniki nasprotovali. Občina Postojna bo sicer leto končala z 88-odstotno realizacijo na obeh straneh bilance.

Postojna – »Za nami je pet mesecev dela in intenzivnega usklajevanja, da smo pripravili razvojno naravnan dokument,« je po seji povedal Igor Marentič, župan Občine Postojna, in dodal, da bo nadaljeval s procesom vključevanja javnosti v procese odločanja. Opozicijski svetnik Zvonko Černač je Marentičevi ekipi očital, da delajo še vedno na projektih prejšnje ekipe, sami pa da niso pokazali nič novega.

Marentič: Občina ni prezadolžena

Po županovih besedah je dodatno financiranje potrebno predvsem zaradi gradnje Gasilsko-reševalnega centra, ki se je že začela, in lastne udeležbe pri rekonstrukciji ter izgradnji vodovoda s kanalizacijskim sistemom. Marentič je prepričan, da občina v tem trenutku ni prezadolžena in pojasnjuje, da so krediti trenutno ugodni in je gradnja z lastnimi sredstvi nesmiselna. Najeta posojila naj bi odplačali s prodajo nepremičnin, nad katerimi je bila zaradi nakupa delnic Postojnske jame hipoteka.

Postojnske svetnice in svetniki so na včerajšnji seji poleg proračuna sprejeli še posodobljen Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o sofinanciranju letnega programa športa z letnim programom športa ter Odlok o mladini v Občini Postojna, s katerim so postavili formalni okvir za uresničevanje javnega interesa mladih v občini.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

 

Ne spreglejte

Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana stopili na prste kriminalcem

Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana smo minulo sredo na podlagi izdanih odredb s strani Okrožnega sodišča …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja