Obvestilo

Postojnski svetniki tokrat brez opozicije

Postojnski svetniki so sinočnje nadaljevanje 23. in redno 24. sejo občinskega sveta sklenili presenetljivo hitro, vzrok za to pa je bila odsotnost  celotne opozicije. Opozicijski svetniki so v opravičilo izostanka imeli vsak svoj razlog, sklepamo pa lahko, da je bilo »krivo« spreminjanje poslovnika, torej zadeva, ki se v postojnskem občinskem svetu vleče kot jara kača. Kar dve točki dnevnega reda sta namreč zadevali omenjene spremembe. Statutarno-pravna komisija je predlagala spremembo 70. člena, ki naj bi odpravila neenakopravno vlogo članov odborov in komisij OS, ki so člani le-tega, in tistih, ki to niso. Predlog so svetniki soglasno sprejeli, zavrnili pa spremembe in dopolnitve, ki jih je predlagala opozicija s prvopodpisanim Zvonkom Černačem in po mnenju svetnika Roberta  Pavšiča žalijo svetnice in svetnike, občinski svet in volivce.

Med vsebinskimi točkami sinočnje seje lahko omenimo poročilo o izvrševanju občinskega proračuna v prvem letošnjem polletju.

Po besedah Ane Uljan Vičič, višje svetovalke za računovodstvo, je občina Postojna zelo uspešna, brez likvidnostnih težav  in  neporavnanih obveznosti. »Večji del prihodkov, na primer večji del koncesije, nadomestilo za stavbno zemljišče, pričakujemo v drugi polovici leta,« pravi Vičič Uljanova. Do konca leta v Občini Postojna pričakujejo zelo visok indeks realizacije, kar je v nekaj zadnjih letih stalnica.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen.

 

Ne spreglejte

Obnova logaškega gradu končana – zdaj mu je treba dati življenje

Marko Smole, lastnik gradu Logatec, je končal 12-letno prenovo tega poznorenesančnega dvorca, ene največjih kulturnih znamenitosti …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja