Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Postojnsko drsališče zablestelo v soju prazničnih luči

Po dvomesečnih pripravah je ponovno odprto drsališče na Titovem trgu. Po včerajšnjem prižigu praznične osvetlitve in prihodu prvega od treh decembrskih mož, Miklavža, sta ga slovesno odprla župan občine Postojna Igor Marentič in direktor Studia Proteus Ernest Zakarija.

»Zima je čas, ko prevečkrat ostajamo med štirimi stenami. Zato občina podpira vsakršno dejavnost, ki skrbi za kakovostno preživljanje prostega časa in medgeneracijsko druženje na prostem. Prav drsališča postajajo vedno bolj priljubljena med ljudmi vseh starosti, kar se je skozi leta izkazalo tudi v Postojni. Veseli smo, da je drsališče med občani tako dobro sprejeto in vedno bolj obiskano, kar pomeni, da je postavitev ledene ploskve sredi Postojne v zimskih mesecih prava stvar,« je ob tem povedal župan Igor Marentič. Ernest Zakarija je pojasnil, da so »priprave za letošnje drsališče potekale dva meseca, vanje je bilo vključenih 15 ljudi, ki so v tem času vsak po svoje prispeli k odprtju letošnjega drsališča, za kar se jim zahvaljujem.« Prav tako tudi pokroviteljem drsališča, ki so poleg Občine Postojna še vrsta podjetij: Softnet, Tajfun Liv, Zavarovalnica Triglav, PE Postojna, Kolektor Koling, Kovod Postojna, Peting, A1, Pirnat , Matima, Pivka perutninarstvo,  Fluidmaster, Rave, Hortikultura Sežana,  Profiles, Unika TTI, Malovec Valter s.p., ebm-papst Slovenija, Vopex, 3 CNC, Tomex, Avantura trade, Banka Intesa Sanapaolo, Protel Damjan Knific s.p., Orto Mg, Bistro Serminček, Sadje-Zelenjava Erika, Športna zveza Postojna, SGLŠ, Šolski center Postojna in Zavod Znanje.

»Vsako zimo drsališče postane srce Postojne, kjer se družimo vsi,« je še pojasnil Zakarija in dodal, da je vsako let več pokroviteljev, več tistih, ki prepoznajo, da je to nujno, če želimo, da center mesta živi  tudi pozimi.

Odprtje je popestrila drsalna revija iz Drsalnega kluba Jesenice, obiskovalci pa so se razveselili brezplačnega drsanja. Drsališče je odprto od ponedeljka do petka od 16. do 21. ure (s predhodno rezervacijo za organizirane skupine: od 7. do 15.ure), med vikendom in prazniki pa od 10. do 21. ure. Vstopnina znaša 3,5 evra z lastnimi drsalkami in 4 evre z izposojenimi. Ob nakupu karte za pet oziroma deset obiskov, boste drsali ugodneje.

Letošnja sezona na drsališču bo podobna lanski z animacijo za otroke dvakrat tedensko. Tudi letos bodo v sodelovanju s Curling zvezo Slovenije promovirali ta zimski šport. Prvi turnir bo 19. decembra ob 17.uri.

Alenka Furlan Čadež

Fotografije: Atelje Postojna, in Dragan Petrović in Blanka Markovič Kocen

Ne spreglejte

Zmaga življenja – likovna razstava Ande in Janeza Ovsca

Toliko sinergije kot je je bilo minuli petek zvečer na odprtju razstave, toliko vzajemnega spoštovanja …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja