Obvestilo

Postojnsko jamo obiskal že 36-milijonti obiskovalec

Danes so v Postojnski jami ponovno zabeležili pomembno prelomnico, saj je jamo obiskal že 36-milijonti obiskovalec. To je postala  Marei  Söhngen Haffer iz Nemčije, ki je prišla na ogled Postojnske jame s svojim možem. Gostja je povedala, da je bila na ogledu Postojnske jame kot otrok, sedaj pa sta z možem na oddihu v Rovinju, saj v kratkem pričakujeta povečanje družine.

Obiskovalka je poleg praktičnih daril – ročno kovane človeške ribice in monografije o Postojnski jami prejela posebno darilo, panoramski prelet s helikopterjem nad Postojnsko jamo in Predjamskim gradom. Vidno navdušena sta se vrnila s kratkega izleta, kjer sta si znamenitosti ogledala še iz zraka.

Obdarili so tudi dva obiskovalca, ki sta za las zgrešila nagrado, in sicer je bil 35.999.999 gost Pietro Petrocchi iz Italije, 36.000.001 pa je postala Eva Choi iz Hong Konga, ki je prišla na obisk v okviru organiziranega potovanja.

17. avgusta 1819 je kot prvi obiskovalec po novo odkritem delu jame stopal avstrijski prestolonaslednik Ferdinand I. Ob tej priložnosti so uvedli vpisne knjig obiskovalcev in od takrat se tradicija štetja skupnega števila obiskovalcev Postojnske jame ni nikoli prekinila. V prvem letu so jo obiskali 104 gostje, proti koncu 20. stoletja pa skoraj milijon letno, do danes pa skupaj 36 milijonov.

Fotografije v prilogi: Iztok Medja za Postojnsko jamo

Postojnska jama-36 mio-1 Postojnska jama-36 mio-2 Postojnska jama-36 mio-3

Ne spreglejte

Postojnska jama praznuje: 200 let vodniške službe

Z včerajšnjim dogodkom v Koncertni dvorani Postojnske jame smo svečano zaznamovali jubilejno leto: 200 let …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja