Obvestilo

Potopisno predavanje in lutke v logaški knjižnici

»Ne, to ni prvoaprilska šala – pridite in se prepričajte!« v logaški knjižnici napovedujejo jutrišnje potopisno predavanje Jožeta Marolta S triciklom od Vancouvra do Toronta. Predavatelj bo ob 19. uri strnil svoje vtise, ko je od aprila do septembra 2012 prevozil 7.000 kilometrov po čezkanadski poti (Trans Canada Trail).

Kanada

 Ob mednarodnem dnevu knjig za otroke, 2. aprilu, pa Knjižnica Logatec  ob 17. uri vabi na predstavo Bikec Ferdinand v izvedbi Lutkovnega gledališča Velenje.

 

Zgodba o bikcu Ferdinandu ima čudovit nauk: drugačnost je treba sprejeti, saj je ravno zaradi nje naš svet tako čudovit! Če si bik, še ne pomeni, da se moraš obnašati kot bik. Res, da je Ferdinand na zunaj gromozanski mišičnjak, a je nežen in miroljuben. Upre se ustaljenim tradicijam, saj hoče svoje življenje živeti po svoje. Če je velik, še ne pomeni, da mora biti grob in za razliko od okolice se tega dobro zaveda. Ferdinand nasilje sovraži in se na napade vztrajno odziva z nenasiljem, odpuščanjem in ljubeznijo. Predstava je namenjena otrokom od 4. leta dalje. Vabljeni, vstopnine ni! (B. M. K)

Foto: www.festival-velenje.si, osebni arhiv J. M.

Ne spreglejte

Kolesarčki spoznavali prometna pravila

Sklad vrtca Kurirček Logatec Vesele nogice je s članicami sklada v sodelovanju z vodstvom vrtca …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja