Obvestilo

Potovanja – razstava slik Branka Jazbarja v Jožefovi dvorani

Da ne bomo ostali samo pri rodni Ajdovščini, nad katero se je na dominantni sliki na odru Jožefove dvorane vzpenjal Čaven, izgubljajoč se v nevihti,  ki ji kljubuje močno sonce, je bilo očitno, ko se je oglasila kitara. Katja Razložnik nas je s svojim čarobnim igranjem prestavila v Azijo. Tja, pa še v Afriko, Avstralijo, Ameriko  je s skicirko, paleto in čopičem pot zanesla popotnika, gornika, alpinista, tudi rokometaša, učitelja likovnega pouka in seveda slikarja Branka Jazbarja iz Sežane.

Obiskovalce je pozdravil predsednik Društva likovnikov Logatec Janez Ovsec, nakar je slikarja in njegovo delo predstavila likovna kritičarka Anamarija Stibilj Šajn, ki je v svojo razlago spretno vpletla tudi pogovor z razstavljavcem. Tako smo si lažje predstavljali, kaj vse je avtor na svojih potovanjih doživljal in kako je na njemu svojstvem način to občutenje prestavil na slike.

Safari v Tanzaniji, neverjetna drevesa s Socotre, nepozabne poglede na Mount Kenijo,  s Himalajo,  Uluru v Avstraliji – dovolj! Pridite in si slike poglejte – do konca junija je vsak dan možen ogled. Mi smo si jih na odprtju razstave, ki je bilo pozno popoldne v soboto 11. velikega travna. Tudi posladkali smo se in okrepili s kozarčkom rujnega, njihovega, domačega.

Besedilo in foto; Brane Pevec

Na vodilni fotografiji drevesa s Socotre

                                               Likovna kritičarka Anamarija Stibilj Šajn in Branko Jazbar
Janez Ovsec prejema darilo DLL
Nepal
Magični prsti Katje Razložnik

Ne spreglejte

Postojnska jama praznuje: 200 let vodniške službe

Z včerajšnjim dogodkom v Koncertni dvorani Postojnske jame smo svečano zaznamovali jubilejno leto: 200 let …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja