Obvestilo

Požar v Postojni pod nadzorom

V petek, 4. septembra, so nekaj minut po 17.30 zagoreli prostori podjetja Excelza lesarstvo na Kolodvorski cesti v Postojni. Po dveh dneh delo na terenu še vedno poteka, z vsako uro pa na dan prihaja več novih informacij o samem dogodku.

Z ognjenimi zublji v Postojni se je borilo več kot sto gasilcev iz treh gasilskih zvez, ki so opravili so težaško delo.

Obnemoglega gasilca rešil naključni očividec

Pri krotenju požara pa je v neznosnih razmerah kljub pogostim menjavam en gasilec utrpel vročinski udar. Zaradi težkih razmer je izgubil zavest, prvo pomoč pa mu je nudil eden izmed očividcev, ki se je naključno znašel na kraju požara. Kot smo izvedeli, je pogumno dejanje opravil postojnski svetnik Marjan Nagode.

Slednji je stekel k sosednjemu podjetju, kjer je zaradi vročine ob gorenju že začela nastajati škoda, saj se je ogenj nevarno pričel širiti proti skladišču igrač, so poročale Slovenske novice.  Medtem ko so zunanjo steno v ozkem prehodu med ognjem in skladiščem branili gasilci, sta s Simonom Premrlom, direktorjem podjetja Unika TTI, šla preverit stanje v prvem nadstropju, kjer je Premrl zagledal na tleh ležečega gasilca. Do prihoda rešilca mu je Nagode nudil prvo pomoč, po opazovanju na urgenci pa je gasilec že v domači oskrbi.

Jutri v Postojni tiskovna konferenca

»Trenutno nas je na terenu 15 in sproti zalivamo goreč material, počasi se prebijamo do tistega res velikega žarišča,« naslednji dan na pogorišču požara opisuje Blaž Lopatič, vodja včerajšnje intervencije. Do kdaj bodo gasili požar, je težko predvideti, saj je po besedah Lopatiča iz PGD Postojna veliko materiala, ki tli.

Podrobnosti pričakujemo na jutrišnji novinarski konferenci pred Gasilsko reševalnim centrom v Postojni.

Blanka Markovič Kocen / postojna.si

 

Ne spreglejte

Pivški svetniki na seji o poenotenju turističnega vodenja, predšolskem varstvau in ceni komunalnih storitev

Pivški občinski svetniki so na 9. redni seji občinskega sveta uvodoma obravnavali kadrovske zadeve z …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja