Obvestilo

Pozor pred vlomilci!

Koprski policisti so imeli v zadnjih 24 urah polne roke dela. Policija opozarja na varnostne ukrepe pred vlomilci.

V vasi pri Pivki je namreč nekdo vlomil v stanovanjsko hišo in lastnikom odnesel tisoč evrov gotovine, ob 12.45 pa je Policijsko upravo Koper 36-letni Postojnčan obvestil, da je v kleti prijel vlomilca. Zadržal ga je do prihoda policistov, ki so na kraju ugotovili identiteto 30-letnega domačina, ki je pred tem vlomil v najmanj pet kleti istega bloka. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, Postojnčanu pa sledi kazenska ovadba.

Nepremične so izpostavljene kriminalni dejavnosti storilcev, ki izkoriščajo zgodnjo  temo, odsotnost ljudi in opuščene samozaščitne ukrepe, kot so npr. odprta  okna  na  zračenje,  pozabljivost  pri  zaklepanju vrat, neustrezno odlaganje  ključev,  puščanje sporočil o odsotnosti ipd. Varnostni poudarek naj  bo  tudi  na  vozilih, ki so lahka tarča za tatove in zelo verjetno to tudi  bodo,  če  bodo  ljudje  v  njih puščali vredne predmete, opozarja Policija. Za razbitje stekla,  kar  je najpogostejši način izvršitve kaznivega dejanja,  storilec namreč  potrebuje  zelo  malo  časa,  tatvino  pa  lahko izvrši zelo hitro.

»Pogosto  mu  dejanje  lastniki  še  olajšajo,  saj predmete odlagajo kar na sedeže  ali  druga  vidna mesta, kar vse odsvetujemo in pozivamo ljudi, naj denarja,  telefonov,  torbic, nahrbtnikov in drugega ne puščajo v vozilih.Vozil  naj  tudi  ne  parkirajo na neurejenih in neosvetljenih parkiriščih, vedno pa naj bodo še zaklenjena,« poudarja Policija.

Vir: PU Koper

Ne spreglejte

Zaradi Izlitja gnojnice iz kmetijskega obrata na Studencu pri Postojni potreben previdnostni ukrep

V nedeljo,18. februarja 2024,se  je okoli 17:30 zgodila nesreča na kmetijskem obratu Eko Kmetije Žgajnar …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja