Obvestilo

Praznični december v januarskem večeru

V do zadnjega kotička polni dvorani Kulturnega doma Postojna je sinoči potekala zaključna prireditev nagradne akcije Postojna v prazničnih lučeh 2014/15, ki je postala že tradicionalna in je vnovič pokazala, da lahko občani z malo sredstev in veliko domišljije ter inovativnostjo december v občini naredijo še lepši, še bolj prazničen. Tudi snovalci zaključne prireditve, zlasti pa mladi glasbeniki postojnske glasbene šole, so nam pričarali čudovit večer in nas pravzaprav popeljali nazaj v praznični december.

Mlajši godalni orkester z dirigentko Marinko Kukec Jurič je že uvodoma navdušil, še zlasti takrat, ko se mu je pridružil otroški zbor in je v dvorani zazvenela znana White Christmas.

Po besedah predsednice komisije za ocenjevanje v akciji Postojna v prazničnih lučeh 2014/15 Anite Kranjc je bila konkurenca letos zares močna, občani pa so pokazali, da domišljija in inovativnost res nimata meja.

Skupaj s podžupanom Bergincem sta podelila nagrade v posameznih kategorijah. V kategoriji za najlepše praznično urejen poslovni objekt v občini je zmagal Dom upokojencev Postojna, na drugo in tretje mesto pa sta se uvrstila Turistična kmetija Žlajf z Velikega Ubeljskega in Kmetija Zajc MPT s Planine.

Komisija je podelila tudi dve posebni nagradi, in sicer za izvirno okrasitev javnih površin in izvirno izdelavo novoletnih jelk. Prva je šla v roke Sanje in Iztoka Likarja iz Sajevč, druga Borutu Gorjanc iz Orehka.

Zdi se, da je bila med vsemi težkimi najtežja odločitev o najlepše praznično okrašenem objektu in njegovi okolici, saj so v tej kategoriji razglasili kar dva zmagovalca, tako rekoč soseda z Globočnikove ulice, in sicer Nada in Ernest Zakarija ter Ana in Dejan Glavač. Drugo mesto v tej kategoriji je pripadlo Jerneju Kalanu, tretje pa Iztoku Jagerju.

Prireditev se je nadaljevala in sklenila v glasbenem vzdušju, s koncertom Simfoničnega orkestra glasbene šole Postojna, ki nas je popeljal od tanga do rocka, in imenitnim nastopom Jazz ansambla postojnske glasbene šole, ki so dali piko na i vsemu večernemu dogajanju, ki je navdušilo tudi podžupana Andreja Berginca, sicer slavnostnega govornika na prireditvi, ki je svoje vtise in sporočilo strnil takole:

 

Lucke-Berginc

Lucke-rock                           Lucke-orkester

 

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

 

 

 

Ne spreglejte

Večer folklore v Cerknici

Kulturni dom v Cerknici je sinoči gostil Območno revijo folklornih skupin in poustvarjalcev glasbenega izročila …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja