Obvestilo

Pred občinskim praznikom z ambicioznimi projekti

Pred občinskim praznikom, ki ga bodo v Pivki s slavnostno sejo in podelitvijo občinskih priznanj zaznamovali ta petek, se je pivški župan Robert Smrdelj srečal z novinarji na tako imenovani majski kavi. Poleg dogajanja, povezanega s praznikom, je predstavil nekatere pomembne pomembne investicije, ki že potekajo in tiste, ki jih nameravajo v tem mandatu še opraviti oziroma so tik pred zaključkom.

20150505_094435

Velik poudarek Občina Pivka v letošnjem letu namenja predvsem energetskim sanacijam, v prvi polovici leta so se po županovih besedah  že začele izvedbe kar treh energetskih sanacij javnih objektov, skupna vrednost katerih znaša 1,2 milijona evrov, od tega gre za 836.000 evrov pridobljenih kohezijskih sredstev, ostala sredstva bo zagotovila Občina z zadolžitvijo za lastno udeležbo. Vse energetske sanacije naj bi bile zaključene do konca septembra 2015.

Med večjimi infrastrukturnimi in razvojnimi projekti Smrdelj omenja celovito ureditev kompleksa Parka vojaške zgodovine (na sliki), izgradnjo fekalne kanalizacije ter oskrbo s pitno vodo v porečju Ljubljanice na območju občin Postojna in Pivka.

PVZ-foto Simon Avsec

V tem letu bo, tako Smrdelj, urejeno tudi večnamensko središče v osrednjem delu Pivke, Krpanovega doma (na sliki), ki bo letos deležen prenove notranjosti.

Krpanov dom - rekonstrukcija-Simon Avsec

Med investicijami, ki so se lani zaključile župan izpostavlja kanalizacijo in čistilno napravo, izgradnjo mrliške vežice Juršče in obnove starih šol.

Nujno potrebna rekonstrukcija državne ceste skozi Kal, ki se je leta 2012 zaradi pomanjkanja denarja ustavila, naj bi se letos nadaljevala, pravi župan, in sicer naj bi v celoti končali  eno tretjino celotnega odseka, ki meri poldrugi kilometer. Gradnja naj bi se začela že prihodnji teden.

Ob občinskem prazniku Občine Pivka in Evropskem dnevu parkov bodo v petek v Ekomuzeju Pivških presihajočih jezer podpisali pristop Krajinskega parka Pivška presihajoča jezera v Skupnost naravnih parkov Slovenije.

Medsebojna pomoč in sodelovanje med zavarovanimi območji prispevata k prepoznavnosti in učinkovitosti upravljanja vseh zavarovanih območij skupaj in vsakega posamezno, večji prepoznavnosti zavarovanih območij v Sloveniji in tujini, poenotenju metod dela in s tem k racionalizaciji upravljanja zavarovanih območij, je med drugim poudaril pivški župan.

Blanka Markovič Kocen

Ne spreglejte

Pivška vaga na placu pri balincu zaživela v prenovljeni podobi

Konec junija je Trška skupnost Pivka odprla obnovljeno vago na placu pri balincu. V sklopu …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja