Obvestilo

Predjamski grad nocoj obarvali v modro

Tudi Slovenija se namreč pridružuje praznovanju dneva OZN in hkrati 70- letnice delovanja Organizacije združenih narodov »TURNS THE WORLD UN BLUE«.

Predjamski grad je ena izmed  približno dvesto svetovnih znamenitosti iz skoraj 60 držav, ki so bile izbrane za simbolično obarvanje v soj modre barve – zaščitno barvo organizacije, ki se že vsa leta trudi za mir, razvoj in človekove pravice.

Opera v Sydneyu, Velike piramide v Gizi, kip Kristusa Odrešenika v Riu de Janeiru,  Empire State Building v New Yorku, Kitajski zid, Ermitaž v Sankt Peterburgu, Petra v Jordaniji, poševni stolp v Pisi, Edinburški grad, Westminster in Alhambra – to je nekaj svetovnih znamenitosti, ki so jih po vsem svetu, tako kot   Predjamski grad, v znak praznovanja oblili z modro svetlobo. V večernem mraku se največje znamenitosti sveta prižigajo druga za drugo – od Nove Zelandije, Avstralije preko Azije, Evrope, Amerike – med državami in celinami, ki so se pridružile mednarodnemu dogodku in simbolično zaznamovale pomembno obletnico.

Dogajanje v živo lahko spremljate na socialnih omrežjih preko hastaga #UNBlue.

Foto: Iztok Medja za Postojnsko jamo

Predjama blue2

 

Ne spreglejte

Pivka je doma v Sloveniji in Evropi

Ob prazniku Občine Pivka je osrednji dogodek, slovesna prireditev v Krpanovem domu, izzvenel kot svojevrsten …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja