Obvestilo

Predrte gume niso zaustavile posadke Premrl-Brešer

Postojnčan Grega Premrl je ta vikend tekmoval na 43. Rally Croatia, ki velja za eno najodmevnejših avtomobilističnih prireditev pri naših južnih sosedih. Po dobrem letu dni je na sovozniški sedež vnovič sedel Gregor Brešer, s katerim sta v preteklosti že nanizala nekaj zavidljivih rezultatov.

 V petek se je dogajanje v Istri začelo s shakedownom. Že takoj pa se je ekipa Unikatoy racing morala soočiti s težavami.  Na startu je posadki odpovedal interfon, po treh prevoženih kilometrih pa še alternator. Posledično je moral Grega avtomobil upravljati brez servo krmiljenja. K sreči so mehaniki prejeli nov alternator in dirkalnik Citroën DS3 R3T vnovič usposobili. V naslednjih  treh poskusih na shakedownu se je Grega lahko prepričal, da je avtomobil nastavljen po meri za spolzke istrske ceste.

V petek popoldne so posadke čakale štiri hitrostne preizkušnje, od tega dve nočni. Na drugi HP sta Grega in Gregor predrla pnevmatiko,  ki sta jo morala na isti HP tudi zamenjati. Posledično sta izgubila skoraj štiri minute časa. V nadaljevanju sta dosegala odlične čase in zato nestrpno pričakovala sobotni del rallyja.

A tudi v soboto ni šlo brez težav. Že dopoldne nova predrta pnevmatika, a na srečo tik pred koncem HP. Na popoldanskem delu je posadka še tretjič naletela na predrto pnevmatiko, a sta po prazni uspela prevoziti vseh sedem kilometrov, kolikor jo je ločilo od cilja HP. Kljub temu je šlo po zlu nekaj novih dragocenih minut.

Končni rezultat je bil glede na obilo težav odličen, Grega pa je dejal, da ga še posebej veseli, da sta z Gregorjem skozi celoten rally pokazala izvrstne čase na hitrostnih preizkušnjah. Posadka Premrl-Brešer je končala na 1. mestu v pokalu FIA ERT Junior, 5. v slovenskem državnem prvenstvu, 6. v pokalu FIA ERT 3 ter 14. v generalni razvrstitvi rallyja.

Vir: Unikatoy Racing

04102016-rally-grega1

Ne spreglejte

Odprtje drsališča in prižig prazničnih luči zavrtela Praznično kolo Logatec

Nenavadno toplo zimsko vreme sinoči sicer ni šlo na roko organizatorjem ledene ploskve, je pa …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja