Obvestilo

Prehitri in pijani vozniki ujeti v policijski nadzor

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v nedeljo v poostrenem nadzoru na avtocesti med Ljubljano in Koprom  ugotovili, da je 49 voznikov osebnih vozil in voznik motornega kolesa kršilo omejitev hitrosti, ki je na avtocesti predpisana na 130 kilometrov na uro. Vsi vozniki so vozili preko 170 kilometrov na uro, dva voznika osebnih vozil pa sta  drvela  proti  morju  s  hitrostjo  217  km/h  in  202 km/h. Zoper vse kršitelje  bodo  napisani  plačilni  nalogi zaradi prekoračitve hitrosti na avtocesti.

Pijanemu postojnskemu povratniku našteli še kup drugih nepravilnost

Na praznični ponedeljek, v  večernem  času  so  policisti v okolici Postojne ustavili 47-letnega   voznika   osebnega   avtomobila  iz  Postojne.  Med  postopkom
ugotavljanja  pogojev  za  vožnjo  sta  policista  ugotovila,  da  povratni kršitelj  cestno-prometnih predpisov vozilo vozi brez veljavnega vozniškega
dovoljenja,   da  vozi  neregistrirano  vozilo,  na  katerega  je  namestil registrske  tablice,  ki  pripadajo  drugemu vozilu, poleg naštetega pa je vozil  še  pod  vplivom  alkohola  in  je v alkotest napihal 0.32 mg alkohola  na  liter izdihanega zraka. Policisti so kršitelju vozilo zasegli in  sodišču  predlagali,  da  se  kršitelju  vozilo odvzame in uniči ter za ugotovljene  kršitve  izreče  globo v višini 2.100 evrov in stroške odvzema motornega vozila.

Pivčan zavrnil alkotest
29.  oktobra v  večernem času je bil v Postojni ustavljen in kontroliran 45-letni  Pivčan. Ker so policisti izvajali poostren nadzor, so mu odredili preizkus   alkoholiziranosti,   ki  je  pokazal  0,32  miligrama  alkohola. Preizkušanec se z rezultatom ni strinjal, prav tako ni podpisal zapisnika o preizkusu.  V nadaljevanju so mu odredili strokovni pregled z odvzemom krvi in  urina,  katerih vzorce so dostavili na Inštitut za sodno medicino, kjer jih bodo analizirali. Grozi mu globa 300 evrov in 4 kazenske točke.
Poleg  teh kršiteljev so postojnski policisti v okviru izvajanja poostrenih nadzorov  odredili  več  preizkusov  alkoholiziranosti  ter  pri vožnjo pod vlivom  alkohola zalotili še šest voznikov, ki so v elektronski alkotest poleg zraka  vdihnili  med 0,24 in do 0,38 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.  Vsem  šestim  je  bil  izdan  plačilni  nalog  z globo 600 evrov in izrečenih osem kazenskih točk.

Cerkničan pijan prevažal triletno hčerko
Med  temi posebej izstopa 30-letni voznik iz Cerknice, ki je poleg tega, da je  vozil vinjen, v vozilu vozil še triletno hčerko, otroka pa ni primerno zavaroval  z ustreznim zadrževalnim sistemom primernim otrokovi starosti in razvitosti, prav tako varnostnega pasu ni uporabljal tudi sam.

Vir: Policija

 

 

Ne spreglejte

Jakovica: poklon koncertnemu in opernemu pevcu Samu Smerkolju

Na belo nedeljo so se v Jakovici zbrali, da bi odkrili spominsko ploščo koncertnemu in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja