Obvestilo

Prek nove brvi hitreje na drugo stran Cerkniščice

Dolenja vas  pri Cerknici – Vaščani Dolenje vasi po skoraj letu in pol ponovno dobili brv, ki močno skrajša pot na drugo stran potoka Cerkniščice vsem pešcem.

Ljudje se ne spominjajo preteklih dogodkov, vendar bo prebivalcem Dolenje vasi za vedno ostal v spominu petek, 10. novembra 2014, ko je poplavilo celotno vas, in to dvakrat v istem dnevu. Prvi poplavni val je prišel zjutraj okoli treh in med drugim odnesel brv. Brv je ozka, pešcem in kolesarjem namenjena kovinska konstrukcija z ograjo in z leseno pohodno površino, ki je pritrjena na bregove.

Od takrat so morali pešci za prehod čez potok uporabljati betonska mostova, pot prek njiju pa se je podaljšala tudi za več kot 200 metrov.

V sredo, 2. marca 2016, je Krovstvo in stavbno kleparstvo Debevec Drago, s.p., postavilo brv, ki jo je izdelal Maksl, d.o.o,. financiral pa Odbor Krajevne skupnosti Cerknica. Vrednost brvi je 3500 evrov. Nova brv je kovinska, leži višje kot prejšnja in ima perforirano pohodno površino.

[smart-photo width=”100%” can_zoom=”false” can_change_mode=”true” draggable_zoom=”false” zoom_size=”fill” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#000000″ title_expanded=”true” slideshow=”false” tooltips=”true” tooltip_close=”Zapri” tooltip_full_screen=”Celoten zaslon” tooltip_random=”Naključna” tooltip_see_all_photos=”Poglej vse fotografije” tooltip_see_other_albums=”Poglej drug album” tooltip_slideshow=”Prezentacija” tooltip_toggle_thumbnails=”Predogledne sličice” tooltip_zoom=”Povečaj”] [/smart-photo]

Ne spreglejte

Dan zaščite in reševanja v Cerknici

Na parkirišču Trikotnik v Cerknici je v soboto, 8. junija, potekal razgiban dan zaščite in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja